08-05-2024 | Macfrut 2024

08-05-2024 | Macfrut 2024

The Innovation Hub For Healthy Food maakt van 8 t/m 10 mei 2024 zijn debut bij Macfrut, de internationale beurs voor de vers fruit sector. De beurs wordt georganiseerd door the University of Bologna, Distal, the Food Science Campus in Cenesa en the Centre for Industrial Agrifood Research. De beurs vindt plaats in Rimini, Italië.

De focus van de beurs ligt op het innoveren van fruit en groente producten evenals de processen van de productie. Hierbij staat de vraag van de consument naar (nieuwe) gezonde producten centraal.

Het evenement zal bestaan uit thematische workshops en demonstraties. Dit wordt gedaan door onderzoekers en innovatieve bedrijven in de sector.

Tijdens het evenement zullen er ook sessies plaatsvinden over opkomende, innovatieve en milieuvriendelijke technologieën, als alternatief voor thermische processen. Hierbij gaat het om de bereiding van producten zoals vers en minimaal bewerkte sappen/extracten, fruit- en groentesnacks, vers gesneden producten en groente crèmes, gemaakt door middel van precisiefermentatie.

Productinnovaties april: GiG Hard Seltzer Orange Anthem

Productinnovaties april: GiG Hard Seltzer Orange Anthem

Elke maand plaatst VMT de productinnovaties op een rij. Dit zijn de innovaties van april: GiG Hard Seltzer Orange Anthem, CêlaVíta Rode Opbakkers,...

Gebakken lucht of eiwitwonder? Finnen bouwen fabriek voor microben die hard gaan op CO₂, H₂ en O₂

Gebakken lucht of eiwitwonder? Finnen bouwen fabriek voor microben...

Het Finse Solar Foods heeft de start aangekondigd van een eerste commerciële fabriek voor de productie van het eiwit Solein®. Dit eiwit, afkomstig...

Cargill zet vol in op fermentatie

Cargill's antwoord op vraag naar minder ultraprocessed is...

Niels Boetje, leider van Cargill Nederland vertelt aan VMT dat de multinational inzet op fermentatie als antwoord op de consumentenvraag naar...

IFF nestelt zich met co-creatiecentrum naast voedselfabrikanten in Wageningen

IFF nestelt zich met co-creatiecentrum naast voedselfabrikanten in...

IFF, een wereldwijde producent van smaak- en geurstoffen voor de voedingsindustrie, opent donderdag 18 april een nieuw co-creatiecentrum in...

Plantaardig versus zuivel: deze plantaardige variatie op melk is een goed alternatief voor halfvolle melk (podcast)

Plantaardig versus zuivel: deze plantaardige variatie op melk is een...

Hoe vergelijk je de verschillende plantaardige alternatieven op melk zoals soja, haver en amandel met halfvolle melk? Onderzoeker Peter de Jong...

Beeld: Rival Foods

Rival Foods opent nieuwe productielocatie om productie plantaardige...

Rival Foods opent deze zomer een nieuwe productielocatie. Met de nieuwe locatie is het volgens de producent mogelijk om de distributie van de...

Foto: ProVeg

Minder weerstand bij 'stille eiwittransitie', zo blijkt uit onderzoek...

Consumenten leggen de verantwoordelijkheid voor eiwittransitie bij supermarkten, voedselfabrikanten en cateraars. Ze verwachten goedkopere...

Beeld: Seaweed Food Solutions

Van hamburger tot brownie: scale-up maakt zeewier blends voor zoet en...

STARTUP BELICHT - Scale-up Seaweed Food Solutions maakt zeewier blends voor verschillende doeleinden in de voedingsindustrie. De blends kunnen...