Paneldiscussie: Hoe werkt een voedselveiligheidscultuur?

Paneldiscussie: Hoe werkt een voedselveiligheidscultuur?

Food Safety Culture is een lastig onderwerp binnen de voedingsindustrie. Wat maakt Food Safety Culture nu zo belangrijk? Tijdens het Food Safety Event op 16 november gaan vier experts in discussie over de voedselveiligheidscultuur binnen de levensmiddelenindustrie.

Voedselveiligheidscultuur is gemeengoed voor iedere voedingsmiddelenproducent. De gehele keten heeft ermee te maken, maar hoe breed is die voedselveiligheidscultuur nu precies? Wat houdt Food Safety Culture in?Als voedselveilig produceren breed gedragen wordt binnen de organisatie, zal de kans op een voedselveiligheidsincident met producten lager zijn. Tijdens de paneldiscussie gaan vier voedselveiligheidsexperts op twee stellingen in over Food Safety Culture. De panelleden betreffen kwaliteitsmanagers Tieke Reijnen, van Amarant Bakkers Holding, Maarten Bastings, van Hello Fresh en Maarten Molenaar, van Do it Organic. Verder neemt Geert-Jan Rens, Senior Consultant Business Assurance bij KTBA, deel en wordt het gesprek geleid door Jori Broens, Manager Consultancy Netherlands bij KTBA.

Inhoud van de discussie

Aan de hand van inhoudelijke stellingen gaan de panelleden met elkaar in gesprek over voedselveiligheidscultuur binnen de praktijk. Bij iedere stelling wordt beredeneerd vanuit verschillende invalshoeken zoals leiderschap, communicatie, betrokkenheid en risicobewustzijn. De stellingen gaan in op actuele onderwerpen binnen de voedselveiligheidscultuur in de industrie. Zoals voedselveiligheidscultuur en de duurzaamheidsagenda. Welke onderwerpen precies aan bod komen verklapt VMT nog niet. Wil je de gespreksonderwerpen niet missen? Meld je dan aan voor het Food Safety Event op 16 november.

Didi de Koning

Didi de Koning

Redacteur VMT

Didi is sinds 2023 redacteur bij VMT en schrijft onder meer over voedselveiligheid & kwaliteit. 

Salmonella in teruggeroepen verse basilicum

Salmonella in teruggeroepen verse basilicum

De Food and Drug Administration (FDA) en de Centers of Disease Control and Prevention onderzoeken een uitbraak van Salmonella die verband houdt met...

Nederlandse recalls en waarschuwingen mei: geroosterde paprikareepjes met glas

Nederlandse recalls en waarschuwingen mei: geroosterde paprikareepjes...

In dit overzicht lees je de Nederlandse recalls en veiligheidswaarschuwingen van mei. De laatste wapenfeiten: geroosterde paprikareepjes met glas en...

Listeriabesmetting in gerookte zalm van 2021 tot nu: 20 zieken en 5 doden

Listeriabesmetting in gerookte zalm van 2021 tot nu: 20 zieken en 5...

De Europese instituten ECDC (European Center of Disease Control) en EFSA (European Food Safety Authority) melden gezamenlijk een langdurig cluster...

Zieken door E. coli in gepelde biologische walnoten

Zieken door E. coli in gepelde biologische walnoten

De Centers for Disease Control and Prevention (CDC) hebben meldingen ontvangen over twaalf mensen uit twee Amerikaanse staten. Zij zijn besmet...

40 Denen besmet met hetzelfde type salmonella

40 Denen besmet met hetzelfde type salmonella

In een maand tijd zijn zeker veertig Denen besmet geraakt met hetzelfde type salmonella. Het DTU Food Institute, de Deense Veterinaire en...

Navigeren door IFS Logistics 3: veelgestelde vragen en antwoorden

Navigeren door IFS Logistics 3: veelgestelde vragen en antwoorden

De definitieve versie van IFS Logistics 3 is al geruime tijd uit. Audits volgens deze nieuwe versie kunnen vanaf 1 juni 2024 plaatsvinden. Voor alle...

Wat zijn de fijne kneepjes om de productie brandschoon en Listeria buiten de deur te houden?

Hygiëne en techniek komen samen in voedselfabriek: dit is waarom dat...

Hygiëne en techniek zijn twee totaal verschillende dingen die samenkomen bij bereiding van voedingsmiddelen. Het goed vertalen van hygiënisch ontwerp...

foto: shutterstock

Gezondheidsraad: 'Overheid weet niet aan hoeveel chemische stoffen...

De overheid weet niet goed aan hoeveel chemische stoffen mensen worden blootgesteld. Volgens de Gezondheidsraad wordt dit 'niet gemeten, maar...