15-11-2023 | Online Cursus Levensmiddelenmicrobiologie & -hygiëne

15-11-2023 | Online Cursus Levensmiddelenmicrobiologie & -hygiëne

De online cursus levensmiddelenmicrobiologie en -hygiëne op hbo-niveau is bestemd voor diegenen die verantwoordelijk zijn voor of betrokken zijn bij de kwaliteit en veiligheid van voedingsmiddelen.

Je leert wat micro-organismen zijn en waarom sommige soorten ongewenst zijn in voedingsmiddelen. Welke soorten ziekten kunnen veroorzaken via voedsel en hoe je besmettingen voorkomt. Daarnaast leer je welke factoren van invloed zijn op groei van micro-organismen in voedsel en hoe je ze afdoodt. Ook begrijp je waarom het belangrijk is te werken met een voedselveiligheidssysteem en hoe ermee om te gaan.

Na afloop begrijp je de belangrijkste microbiologische theorie, kun je meepraten over microbiologische normen, cijfers van het laboratorium interpreteren en vind je gemakkelijker oplossingen voor microbiologische problemen. Je sluit de cursus af met een (online) examen. 

Tien bijeenkomsten
De online cursus start op 15 november 2023 en bestaat uit 10 online bijeenkomsten van ieder ongeveer 2,5 uur. Klik hier voor de overige dagen. De maximale groepsgrootte voor de online cursus bedraagt 10 deelnemers zodat er een goede interactie mogelijk is. Het minimale aantal bedraagt 6 deelnemers.

"Ik heb erg veel geleerd van deze cursus. Veel basisstof wist ik al maar ik heb heel veel nieuwe dingen bijgeleerd. De cursus helpt heel erg mee in mijn werk. Voor mij was de cursus flink aanpoten maar ik heb daardoor extra veel geleerd. Ondertussen heb ik deze cursus ook al aanbevolen aan anderen.” aldus een cursist. 

Meer informatie

Lees meer over

Beeld: Shutterstock

10 antwoorden op prangende QA- en R&D-vragen: zo ga je voorbereid aan...

Jonge kwaliteitsmanagers en productontwikkelaars beginnen vaak na hun studie direct met hun eerste baan. Hoe goed de opleiding studenten ook...

Belgische recalls en waarschuwingen mei: mogelijk listeria in Ardense worst

Belgische recalls en waarschuwingen mei: mogelijk listeria in Ardense...

In dit overzicht lees je de Belgische recalls en veiligheidswaarschuwingen van mei. De laatste wapenfeiten: te hoog gehalte aan pyrrolizidine...

Zieken door E. coli in gepelde biologische walnoten

Zieken door E. coli in gepelde biologische walnoten

De Centers for Disease Control and Prevention (CDC) hebben meldingen ontvangen over twaalf mensen uit twee Amerikaanse staten. Zij zijn besmet...

40 Denen besmet met hetzelfde type salmonella

40 Denen besmet met hetzelfde type salmonella

In een maand tijd zijn zeker veertig Denen besmet geraakt met hetzelfde type salmonella. Het DTU Food Institute, de Deense Veterinaire en...

Navigeren door IFS Logistics 3: veelgestelde vragen en antwoorden

Navigeren door IFS Logistics 3: veelgestelde vragen en antwoorden

De definitieve versie van IFS Logistics 3 is al geruime tijd uit. Audits volgens deze nieuwe versie kunnen vanaf 1 juni 2024 plaatsvinden. Voor alle...

Wat zijn de fijne kneepjes om de productie brandschoon en Listeria buiten de deur te houden?

Hygiëne en techniek komen samen in voedselfabriek: dit is waarom dat...

Hygiëne en techniek zijn twee totaal verschillende dingen die samenkomen bij bereiding van voedingsmiddelen. Het goed vertalen van hygiënisch ontwerp...

foto: shutterstock

Gezondheidsraad: 'Overheid weet niet aan hoeveel chemische stoffen...

De overheid weet niet goed aan hoeveel chemische stoffen mensen worden blootgesteld. Volgens de Gezondheidsraad wordt dit 'niet gemeten, maar...

Nederlandse recalls en waarschuwingen april: foutief etiket oranje soesjes en rozijnen krentenbollen

Nederlandse recalls en waarschuwingen april: foutief etiket oranje...

In dit overzicht lees je de Nederlandse recalls en veiligheidswaarschuwingen van april. De laatste wapenfeiten: foutief etiket rozijnen...