Nieuwe CFSO van NVWA Bernadette Ossendorp is keynote op Food Safety Event: dit zijn de speerpunten binnen handhaving

Nieuwe CFSO van NVWA Bernadette Ossendorp is  keynote op Food Safety Event: dit zijn de speerpunten binnen handhaving
Bernadette Ossendorp is per oktober benoemd tot de nieuwe CFSO van de NVWA.

Per 1 oktober is de nieuwe en langverwachte Chief Food Safety Officer (CFSO) Bernadette Ossendorp gestart bij de NVWA. Waar staat haar rol als CFSO voor en waar gaat ze zich mee bezig houden? Dat licht ze zelf toe tijdens VMT's Food Safety Event waar ze als key note acte de présence geeft.

Waar staat een CFSO voor? Wat moet er volgens Bernadette Ossendorp snel op de agenda komen bij de NVWA als het om de handhaving van de voedselveiligheid in Nederland gaat? Je kunt het Bernadette Ossendorp zelf horen vertellen tijdens VMT's Food Safety Event op donderdag 3 november.

Agenda handhaving voedselveiligheid

Dr. Bernadette Ossendorp, afkomstig van het RIVM waar ze hoofd van de afdeling Kwaliteit van Zorg & Gezondheidseconomie bij het centrum Voeding, Preventie en Zorg was, zal op 3 november tijdens het Food Safety Event verder een doorkijkje geven naar wat de NVWA de komende jaren van belang vindt op het gebied van handhaving. Maar de vraag is ook omgekeerd: Wat zou de CFSO volgens jou zo snel mogelijk op de agenda moeten zetten? En wat kan de voedingsindustrie zelf doen? Ook daar zal ze op in gaan.

Annemiek Jorritsma (1974) is freelance redacteur voor VMT. Zij richt zich op de programmacoördinatie van het jaarlijkse Food Safety Event en is sinds februari 2024 als hoofdredacteur ad interim verantwoordelijk voor de tweewekelijkse Thema Update Voedselveiligheid.
Zij voert haar werk als zelfstandige uit onder de naam Grip op Content.

foto: Jay & Joy

Plantaardig niet altijd veilig: Vegan kaasalternatieven veroorzaken...

In Frankrijk deed zich een uitbraak voor met Listeria monocytogenes in plantaardige alternatieven voor kaas. De producten werden verkocht in meerdere...

Rechtszaken als gevolg van E. coli-uitbraak door sla op hamburger Wendy's

Rechtszaken als gevolg van E. coli-uitbraak door sla op hamburger...

Een uitbraak van E. coli O157:H7 die van juli tot augustus 2022 werd onderzocht door de Centers for Disease Control and Prevention (CDC) en de...

Salmonella in teruggeroepen verse basilicum

Salmonella in teruggeroepen verse basilicum

De Food and Drug Administration (FDA) en de Centers of Disease Control and Prevention onderzoeken een uitbraak van Salmonella die verband houdt met...

Listeriabesmetting in gerookte zalm van 2021 tot nu: 20 zieken en 5 doden

Listeriabesmetting in gerookte zalm van 2021 tot nu: 20 zieken en 5...

De Europese instituten ECDC (European Center of Disease Control) en EFSA (European Food Safety Authority) melden gezamenlijk een langdurig cluster...

Zieken door E. coli in gepelde biologische walnoten

Zieken door E. coli in gepelde biologische walnoten

De Centers for Disease Control and Prevention (CDC) hebben meldingen ontvangen over twaalf mensen uit twee Amerikaanse staten. Zij zijn besmet...

40 Denen besmet met hetzelfde type salmonella

40 Denen besmet met hetzelfde type salmonella

In een maand tijd zijn zeker veertig Denen besmet geraakt met hetzelfde type salmonella. Het DTU Food Institute, de Deense Veterinaire en...

Navigeren door IFS Logistics 3: veelgestelde vragen en antwoorden

Navigeren door IFS Logistics 3: veelgestelde vragen en antwoorden

De definitieve versie van IFS Logistics 3 is al geruime tijd uit. Audits volgens deze nieuwe versie kunnen vanaf 1 juni 2024 plaatsvinden. Voor alle...

Wat zijn de fijne kneepjes om de productie brandschoon en Listeria buiten de deur te houden?

Hygiëne en techniek komen samen in voedselfabriek: dit is waarom dat...

Hygiëne en techniek zijn twee totaal verschillende dingen die samenkomen bij bereiding van voedingsmiddelen. Het goed vertalen van hygiënisch ontwerp...