Jubileumjaar kwaliteitsopleiding HAS gaat binnenkort van start

Jubileumjaar kwaliteitsopleiding HAS gaat binnenkort van start

De scholen beginnen weer. Zo ook de opleidingen voor werkenden in het kwaliteitsvak. Voor het 10e jaar start op 27 september de Leergang Quality and Business Improvement (QBIF) aan de HAS in Den Bosch. Aanmelden kan nog.

Ben jij benieuwd hoe collega-kwaliteitsmanagers omgaan met bepaalde vraagstukken? En wil jij leren hoe kwaliteitsvraagstukken worden aangepakt binnen verwante sectoren? In de Leergang Quality and Business Improvement (QBIF) ga je kwaliteitsprocessen nog efficiënter en beter inrichten door niet alleen te leren van docenten maar ook van andere kwaliteitsmanagers, zo beloofd de deeltijdstudie aan de HAS in Den Bosch.

Praktijkervaringen uitwisselen

“Wat uniek is aan deze leergang is dat cursisten hier ook van elkaar leren. Een docent introduceert het onderwerp en vervolgens wisselen cursisten praktijkervaringen uit. Het is namelijk ontzettend interessant om te horen hoe ze in een andere sector een bepaald vraagstuk aanpakken. Hoe het ook anders kan”, vertelt Jac Giesen, cursusleider en één van de docenten betrokken bij QBIF.

Leren moet op werken lijken”


De leergang QBIF richt zich vooral op de toepassing, in de lessen wordt continu de vertaling naar het werkveld gemaakt. Of zoals Jac Giesen het zegt: “Leren moet op werken lijken.” De leergang QBIF is een samenwerking tussen HAS hogeschool en Normec. En brengt je naast theorie en praktijkervaringen ook op de hoogte van de nieuwe ontwikkelingen binnen het vakgebied.

Kijk voor meer informatie op de website van HAS Den Bosch.

Annemiek Jorritsma (1974) is freelance redacteur voor VMT. Zij richt zich op de programmacoördinatie van het jaarlijkse Food Safety Event en is sinds februari 2024 als hoofdredacteur ad interim verantwoordelijk voor de tweewekelijkse Thema Update Voedselveiligheid.
Zij voert haar werk als zelfstandige uit onder de naam Grip op Content.

Foto: MaGie Creations

MaGie Creations upcyclet biergraan: 'Met de PowerBagel is de cirkel...

MaGie Creations zet samen met De Bakkers Combinatie en Vermaat Groep een nieuw product op de markt: de PowerBagel. Het geheime ingrediënt?...

Koninklijke Nederlandse Specerijenvereniging nieuw lid FNLI

Koninklijke Nederlandse Specerijenvereniging nieuw lid FNLI

De Koninklijke Nederlandse Specerijenvereniging (KNSV) heeft zich aangesloten bij brancheorganisatie FNLI. KNSV is de belangenorganisatie van...

Startup in suikerreductie kan sneller naar de markt door investering Ingredion

Startup in suikerreductie kan sneller naar de markt door investering...

De investeringstak van ingrediëntenleverancier Ingredion gaat samenwerken met FoodTech startup Better Juice. Volgens het bedrijf zal dit een...

Vier wortelbedrijven beboet om verboden marktafspraken

Vier wortelbedrijven beboet om verboden marktafspraken

Vier Nederlandse telers en verkopers van wortelen zijn beboet voor in totaal ruim 2,5 miljoen euro voor verboden afspraken over het onderling...

Normec Foodcare helpt AKSV bij borgen voedselveiligheid

Normec Foodcare helpt AKSV bij borgen voedselveiligheid

Normec Foodcare en branchevereniging AKSV gaan samenwerken om voedselveiligheid en kwaliteit te borgen in de gemaksvoedingsindustrie. De samenwerking...

Mettler-Toledo introduceert verbeterde datamanagementsoftware voor voedingsindustrie

Mettler-Toledo introduceert verbeterde datamanagementsoftware voor...

Mettler-Toledo introduceert vernieuwde dataverwerkingssoftware. De nieuwe software update ProdX 2.6 moet het controleren van productieprocessen...

De Korrel Beheer gaat DKB Partner in Foodsolutions heten

De Korrel Beheer gaat DKB Partner in Foodsolutions heten

De Korrel Beheer zal vanaf 1 november 2023 DKB Partner in Foodsolutions heten.

Met overname Recyfood wil Veolia meer plastic recyclen

Met overname Recyfood wil Veolia meer plastic recyclen

Veolia heeft Recyfood, verwerker van organisch afval- en restproducten, overgenomen. Met de overname brengt Veolia de reststroom van...