Lallemand neemt bakkerij-enzymenlijn Nutrilife over van BASF

Lallemand neemt bakkerij-enzymenlijn Nutrilife over van BASF

Een dochteronderneming van Lallemand, neemt het portfolio bakkerij-enzymen Nutrilife over van BASF. De enzymen voor bakkerijen passen niet meer in de strategie, stelt het Duitse concern.

Danstar Ferment, een dochteronderneming van het Canadese concern Lallemand, neemt de bakkerij-enzymen divisie van BASF over. Bij groen licht van de toezichthouders, wordt de transactie tussen beide bedrijven naar verwachting op 30 september 2022 afgerond.

Productie enzymen gestart

Met Lallemand denkt BASF een goede partner te hebben gevonden om de activiteiten voort te zetten. Lallemand is recent gestart met de ontwikkeling en productie van enzymen. De overname van het Nutrilife enzymenportfolio past in die strategie.

Innovatieve ingrediënten

“Bakerij ezymen passen niet strategisch bij BASF. Met Lallemand hebben we een uitstekende partner gevonden om onze bakenzymen business strategisch voort te zetten en te versterken en om een betrouwbare leverancier te zijn. We zullen de transactie begeleiden om een vlotte overdracht voor onze klanten te garanderen”, zegt Michael de Marco, BASF’s Vice President, Global Business Management Enzymes.

"We kijken ernaar uit om Nutrilife-klanten te blijven voorzien van enzymexpertise en toegang tot innovatieve ingrediënten op basis van de Lallemand gist- en bacterietechnologieplatforms", aldus Lars Asferg, President van Lallemand Bio-Ingredients.

Annemiek Jorritsma (1974) is freelance redacteur voor VMT. Zij richt zich op de programmacoördinatie van het jaarlijkse Food Safety Event en is sinds februari 2024 als hoofdredacteur ad interim verantwoordelijk voor de tweewekelijkse Thema Update Voedselveiligheid.
Zij voert haar werk als zelfstandige uit onder de naam Grip op Content.

19-10-2024 | SIAL Parijs

19-10-2024 | SIAL Parijs

Voedingsmiddelenbeurs SIAL vindt plaats van 19 tot en met 23 oktober 2024 in Paris Nord Villepinte. SIAL viert haar 60ste verjaardag.

Perspectief op plantaardig: 'kiezen tussen isolaat of concentraat blijft een dilemma' (podcast)

Perspectief op plantaardig: 'kiezen tussen isolaat of concentraat...

Deze podcast is de eerste van drie podcasts waar redacteur Dionne Irving met eiwitexpert Jeroen Willemsen terugblikt en vooruitkijkt op de...

Van cassavesnack met chlorella tot Oostenrijkse chips met falafelkruiden: 10 trends in snacks en zoetwaren

Van cassavesnack met chlorella tot Oostenrijkse chips met...

Consumenten weten steeds meer over de ingrediënten in de voedingsproducten die ze kopen. Ze worden daardoor kritischer en verwachten ook eerlijke...

Credit: PlantFWD

Jonge startups gaan voor minder bewerkte vlees-, vis- en...

Voorheen ontwikkelden startups vleesvervangers die heel erg op vlees moesten lijken, een lange ingrediëntenlijst maakte niet uit. Jonge startups...

Opinie John Verbakel, Upfield: 'Gezond verstand gebruiken bij benaming zuivelalternatieven'

Opinie John Verbakel, Upfield: 'Gezond verstand gebruiken bij...

OPINIE - Gezond verstand en niet beklemmende regelgeving zou de boventoon moeten voeren bij het kiezen van productbenamingen van innovatieve...

Hoe zorg je voor een correct etiket?

Hoe zorg je voor een correct etiket?

Producenten van verpakte voedingsmiddelen onderschatten vaak de etiketeisen. In de praktijk lopen ze tegen complexe wetgeving aan. Ze hebben moeite...

5 trends: cruciale R&D-ontwikkelingen in zuivel en zuivelalternatieven

5 trends: cruciale R&D-ontwikkelingen in zuivel en zuivelalternatieven

Ingrediëntenleverancier International Flavors & Fragrances (IFF) heeft minutieus in kaart gebracht wat de leidende trends gaan worden voor zuivel en...

Onderzoek: stabielere olie-emulsie maakt voedingsmiddel minder snel ranzig

Onderzoek: stabielere olie-emulsie maakt voedingsmiddel minder snel...

Oxidatie van olie is een groot probleem in voedselemulsies, want het tast de kwaliteit van het product aan. In veel levensmiddelen zijn kleine...