Robotica steeds belangrijker voor voedingsfabrikanten

Robotica steeds belangrijker voor voedingsfabrikanten

Steeds meer fabrikanten van levensmiddelen nemen mensen aan die kennis hebben over robotica. Producenten zetten steeds meer in op technologische hulpmiddelen.

Dat blijkt uit cijfers van het nieuwe databedrijf Global Data. In juni van dit jaar lag het percentage bedrijven dat personeel op roboticagebied aanneemt een stuk hoger dan in dezelfde maand vorig jaar. Van de onderzochte bedrijven heeft 26,1 procent iemand werken die zich met robotica bezighoudt.

In maand tijd stijging van bijna 2 procent

Die 26,1 procent was het percentage dat werd gemeten in juni. Dat percentage lag in juni 2021 nog op 20,8 procent. Ook ten opzichte van mei dit jaar, een maand eerder dus, is er een verschil te zien. Toen had 24,3 procent van de levensmiddelenfabrikanten een robotica-personeelslid in dienst.

‘Robots in toekomst steeds belangrijker’

Global Data is ervan overtuigd dat voedingsfabrikanten de komende jaren steeds meer te maken zullen krijgen met robotica. Bedrijven die daar aandacht voor hebben zouden beter voorbereid zijn op het toekomstige bedrijfslandschap, waarin robots steeds belangrijker zullen zijn. Om optimaal te profiteren van robotica is wel kennis nodig. Dat is terug te zien in het aantal vacatures op dat gebied en het aantal mensen dat wordt aangenomen.

Anuga FoodTec: Zo kun je aan de slag met AI in de fabriek

Anuga FoodTec: Zo kun je aan de slag met AI in de fabriek

Hoewel de globale verwerkende voedselindustrie meer data genereert dan de financiële sector, wordt nog altijd maar een fractie daarvan gebruikt:...

15-16/05-2024 | Food Tech Event

15-16/05-2024 | Food Tech Event

Food Tech Event benadrukt de cruciale rol van techniek in de toekomst van de voedingsindustrie.

15-05-2024 | Food Tech Event Mikrocentrum

15-05-2024 | Food Tech Event Mikrocentrum

Mikrocentrum organiseert 15 en 16 mei 2024 de vakbeurs Food Technology onder een nieuwe naam: Food Tech Event. Met deze nieuwe naam legt Mikrocentrum...

Stefan Droogendijk: “De traditionele kwaliteitscontroles met een pen en een hele stapel papier behoren zo tot het verleden.”

Trending 2024 | Normec Foodcare: 'Voedselkwaliteit objectief...

"We willen dat alle mensen onbezorgd kunnen genieten van goed en veilig eten." Die missie staat prominent op de website van Normec Foodcare. Normec...

Remko Vogelenzang, directeur Bobeldijk Food Group.

Plantaardige productie vereist specifieke afstemming machinerie

Begin 2020 is Bobeldijk Food Group in Deventer volledig overgegaan op de productie van vegan producten. Het van origine vleesbedrijf werd omgebouwd...

De E.coli bacterie. Als je deze bacterie vindt dan kan dat ook betekenen dat andere darmpathogenen aanwezig zijn in de productie, Salmonella bijvoorbeeld.

Beheersing omgevingspathogenen toegevoegd aan autocontrolegidsen

De module 'Beheersing van omgevingspathogenen in de voedingsindustrie', opgesteld door Fevia en haar sectoren, is een toevoeging voor alle...

Arla ontwikkelt afsluitbare dop van houtvezels

Arla ontwikkelt afsluitbare dop van houtvezels

Arla Foods ontwikkelt samen met de Zweedse start-up Blue Ocean Closures een afsluitbare dop gemaakt van houtvezels. Het zuivelbedrijf zegt met deze...

Vier verpakkingsmachines zijn uitgerust om ultrasoon te sealen. Met Jorie Aerts van GEA (l) en Jerry Kuis van Vezet.

Vezet floreert met verpakkingsmachines en warmtepomp van GEA

Bij Koninklijke Vezet staan 30 verticale verpakkingsmachines van GEA Food Solutions Weert. Bij vier van deze machines in de fabriek in Warmenhuizen...