Europese sapproducenten kunnen technologie suikerreductie testen

Europese sapproducenten kunnen technologie suikerreductie testen

Startup Better Juice en machinefabrikant GEA hebben een pilotinstallatie gebouwd waar sapproducenten de suikerreductietechnologie van de startup kunnen testen.

De pilotplant staat in het innovatiecentrum van GEA in Ahaus in Duitsland. Behalve de technologie van Better Juice omvat het pilotproces alle benodigde apparatuur voor het maken van sap.

Suikerreductie

Suikerreductie is een belangrijk onderwerp zeker voor producenten van sap. De technologie van de Israëlische startup maakt gebruik van enzymen om suikers zoals fructose, glucose en sucrose om te zetten in prebiotische vezels en andere niet-verteerbare moleculen.

Volgens het bedrijf heeft deze omzetting geen invloed om de smaak, het mondgevoel en de hoeveelheid vitamines en mineralen in het sap. Het suikergehalte kan tot 80% worden verlaagd in fruitsappen en -purees.

Innovatiecentrum

“In het innovatiecentrum kunnen we bedrijven vooral uit Europa, maar ook uit andere delen van de wereld ontvangen en met hen testen en proeven. Zo zien ze hoe onze technologie in de praktijk werkt,” zegt mede-oprichter en mede-ceo Gali Yarom van Better Juice. “We gaan op zoek de balans tussen een zoete smaak en een verlaagd suikergehalte.”

Met de testen wil Better Juice de kosten en tijd voor R&D verkorten. Het is ook mogelijk om labanalyses uit te voeren ter plaatse.

Dionne Irving

Dionne Irving

Redacteur Productontwikkeling en Duurzaamheid

Dionne Irving is redacteur met als aandachtsgebieden productontwikkeling, duurzaamheid en product- en procesinnovatie.

Suikerreductie realiseren? Deze 5 artikelen helpen je op weg 

Suikerreductie realiseren? Deze 5 artikelen helpen je op weg

Suiker reduceren in voedingsmiddelen is nog niet zo makkelijk. Het dient niet alleen voor de zoete smaak, maar heeft ook vele functionele...

Foto: Kentaur op Free From Food Expo

Glutenvrij, suikervrij en veganistisch: 9 spelers die innovatie...

Glutenvrij, suikervrij en veganistisch. Het zijn consumententrends waar producenten uit de bakkerijsector op hun eigen manier een draai aan kunnen...

foto: shutterstock

Albert Heijn over hybridevlees en CO2-reductie: 'Door rundvlees deels...

Half-om-halfgehakt kennen de meeste producenten wel. Albert Heijn introduceert een nieuw soort hybride product: rundkip. De supermarkt wil met deze...

Reststroom uit bier vormt basis eiwitshake Upfront

Reststroom uit bier vormt basis eiwitshake Upfront

Upfront heeft een shake ontwikkeld met eiwit uit een reststroom van bier. Volgens het bedrijf is het de meest functionele plantaardige eiwitshake op...

Startup wil Nestlé van halal segment worden: 'Het is geen niche meer'

Startup wil Nestlé van halal segment worden: 'Het is geen niche meer'

STARTUP BELICHT - "Eten dat je deelt, is twee keer zo lekker", stelt de oprichter van Kadir's. Omdat hij op feestjes steeds buiten de boot viel qua...

Perspectief op plantaardig: 'kiezen tussen isolaat of concentraat blijft een dilemma' (podcast)

Perspectief op plantaardig: 'kiezen tussen isolaat of concentraat...

Deze podcast is de eerste van drie podcasts waar redacteur Dionne Irving met eiwitexpert Jeroen Willemsen terugblikt en vooruitkijkt op de...

19-10-2024 | SIAL Parijs

19-10-2024 | SIAL Parijs

Voedingsmiddelenbeurs SIAL vindt plaats van 19 tot en met 23 oktober 2024 in Paris Nord Villepinte. SIAL viert haar 60ste verjaardag.

Van cassavesnack met chlorella tot Oostenrijkse chips met falafelkruiden: 10 trends in snacks en zoetwaren

Van cassavesnack met chlorella tot Oostenrijkse chips met...

Consumenten weten steeds meer over de ingrediënten in de voedingsproducten die ze kopen. Ze worden daardoor kritischer en verwachten ook eerlijke...