Twee Food congressen in Milaan - en hierom mag je ze niet missen

Twee Food congressen in Milaan - en hierom mag je ze niet missen

Milaan is dit jaar het decor van zowel de Food Sure Summit als de Food Innovate Summit die tegelijkertijd worden gehouden op 14 en 15 juni. Twee topcongressen op één locatie die een keur aan internationale sprekers voorbij laat komen en met interessante gevarieerde presentaties zorgen voor veel onmisbare inspiratie op het internationaal gebied over food innovatie en voedselveiligheid. Lezers van VMT kunnen beide congressen met 50% korting bezoeken.

Voor de 20e keer vindt dit jaar de Food Sure Summit plaats. Dit keer in Milaan. De vorige editie was in 2019 in Amsterdam. Het loont dit keer zeker om af te reizen naar Milaan voor een keur aan internationale sprekers die allemaal hun best practices met vakgenoten zullen gaan delen.

Programma Food Sure Summit

Wat kan de bezoeker aan onderwerpen verwachten op de Food Sure Summit, bedoelt voor managers die werken bij voedingsbedrijven die merk eigenaren zijn en eindproducten produceren:

  • Wereldwijde normen vaststellen die gemakkelijk te volgen zijn in alle landen en regio's
  • Hoe gaan we naar nul incidenten met procesoptimalisatie en digitalisering?
  • Regelgeving van de toekomst: hoe is de dagelijkse naleving te combineren met een lange termijn strategie?
  • Welke skills en vaardigheden horen bij een leider anno 2022?
  • Hoe kan EAO-certificering de beveiliging van de logistieke stroom helpen en ondersteunen
  • Nul contaminaties, regelgeving voor detectielimieten
  • Voedselveiligheid en het verschil tussen de EU, de VS en China

Sprekers

Onder anderen maken deze Nederlanders werkzaam bij internationale organisatie hun opwachting: Eric Timmermans, Corporate Director Quality bij Friesland Campina, Paul van der Aar, Senior Global Lead Licenxes & Quality Global Production bij Heineken, Dr. Gülden Yimaz, Director of the Healty and Safe Food Systems Program en Geert van Kempen, Head of Food & Beverage Strategy van Veeva Systems. Zij delen hun best practices delen. Maar het programma biedt ook plaats aan een aantal andere internationale sprekers zoals Janek Czarnecki, Head of Regulatory and Scientific Affairs bij Nestle Polen, Alessandro Ruggeri, Global Suppliers Quality Director bij Barilla en een keynote van Bizhan Pourkomailian, Global Director Corporation Restaurant & Distribution Food Safetybij McDonald's.

Bekijk hier het hele programma.

Aanmelden kan hier.

Food Innovate Summit

De Food Sure Summit wordt tegelijkertijd gehouden met de Food Innovate Summit op dezelfde plek namelijk het hotel Meliá Milano. Tijdens dit congres draait het vooral om food innovaties.

Deelnemers kunnen het volgende verwachten:

  • Zo onderscheid je met een product in een verzadigde markt
  • Bereik een schoner label zonder in te boeten op smaak
  • Ontdek en definieer de nieuwste trends in consumentengedrag en kooppatronen over de hele wereld
  • Verbeter de productformulering met enkele van de meest innovatieve ingrediënten
  • Plan de productlevenscyclus met baanbrekende technologieën
  • Strategieën ontwikkelen en technieken afstemmen voor uitbreiding naar nieuwe markten
  • Verbeter het succespercentage bij een nieuwe lancering
  • Stem producten en toekomstige projecten af op de veranderende consumententrends
  • Vind nieuwe inspiratie voor NPD en innovatie door nieuwe technieken en ingrediënten

Onder meer Antanasios Moschos, Quality Director bij Leonidas, Rachid Hassairi, Global Senior Director Food Safety & Quality Management bij Kraft Heinz en Marcelo Gelo, Chief Marketing Officer bij Mutti zullen spreken.

Bekijk hier het hele programma.

Aanmelden kan hier.

Annemiek Jorritsma (1974) is freelance redacteur voor VMT. Zij richt zich op de programmacoördinatie van het jaarlijkse Food Safety Event en is sinds februari 2024 als hoofdredacteur ad interim verantwoordelijk voor de tweewekelijkse Thema Update Voedselveiligheid.
Zij voert haar werk als zelfstandige uit onder de naam Grip op Content.

Navigeren door IFS Logistics 3: veelgestelde vragen en antwoorden

Navigeren door IFS Logistics 3: veelgestelde vragen en antwoorden

De definitieve versie van IFS Logistics 3 is al geruime tijd uit. Audits volgens deze nieuwe versie kunnen vanaf 1 juni 2024 plaatsvinden. Voor alle...

Nederlandse recalls en waarschuwingen mei: geroosterde paprikareepjes met glas

Nederlandse recalls en waarschuwingen mei: geroosterde paprikareepjes...

In dit overzicht lees je de Nederlandse recalls en veiligheidswaarschuwingen van mei. De laatste wapenfeiten: geroosterde paprikareepjes met glas en...

Wat zijn de fijne kneepjes om de productie brandschoon en Listeria buiten de deur te houden?

Hygiëne en techniek komen samen in voedselfabriek: dit is waarom dat...

Hygiëne en techniek zijn twee totaal verschillende dingen die samenkomen bij bereiding van voedingsmiddelen. Het goed vertalen van hygiënisch ontwerp...

foto: shutterstock

Gezondheidsraad: 'Overheid weet niet aan hoeveel chemische stoffen...

De overheid weet niet goed aan hoeveel chemische stoffen mensen worden blootgesteld. Volgens de Gezondheidsraad wordt dit 'niet gemeten, maar...

Nederlandse recalls en waarschuwingen april: foutief etiket oranje soesjes en rozijnen krentenbollen

Nederlandse recalls en waarschuwingen april: foutief etiket oranje...

In dit overzicht lees je de Nederlandse recalls en veiligheidswaarschuwingen van april. De laatste wapenfeiten: foutief etiket rozijnen...

Belgische recalls en waarschuwingen april: te veel glycidyl-esters in ghee en salmonella in boomstammetjes en spekburger

Belgische recalls en waarschuwingen april: te veel glycidyl-esters in...

In dit overzicht lees je de Belgische recalls en veiligheidswaarschuwingen van april. De laatste wapenfeiten: te veel glycidyl-esters in ghee en...

Microbiologische kwaliteit van geïmporteerd rundvlees in de EU: bevindingen, risico's en hygiënische maatregelen

Microbiologische kwaliteit van geïmporteerd rundvlees in de EU:...

Hoewel de microbiologische kwaliteit van geïmporteerd rundvlees in de EU over het algemeen goed is, worden de hygiënenormen nog vaak overschreden....

EFSA neemt controle van parasieten bij vissen onder de loep

EFSA neemt controle van parasieten bij vissen onder de loep

De Europese Autoriteit voor Voedselveiligheid (EFSA) beoordeelde methoden om parasieten bij vissen te controleren, op te sporen en te doden.