Grolsch brouwt thee-bier in samenwerking met LocalTea

Grolsch brouwt thee-bier in samenwerking met LocalTea
Grolsch en LocalTea brouwen gezamenlijk een bier met groene thee

Grolsch introduceert een nieuw bier in samenwerking met LocalTea. Ze lanceren het 'Blond met een t(hee)' bier. Een blond bier gebrouwen met Nederlandse groene thee.

Volgens de bedrijven willen zij beiden zo duurzaam mogelijk produceren. Zij stellen dat thee en bier veel van elkaar verschillen, maar wel beiden in de top vijf van meest gedronken dranken ter wereld staan. “Je gaat als theebedrijf niet zo snel een samenwerking aan met een bierproducent. Toen wij de ambacht, kennis en passie van meesterbrouwer Marc Janssen leerden kennen zagen we wat Grolsch en LocalTea gemeen hebben”, vertelt Dionne Oomen, theemaker bij LocalTea.

Thee uit beugelfles

De link tussen Grolsch en LocalTea bestond volgens de oprichter van LocalTea al langer. “De liefde voor thee is begonnen bij mijn opa die thee dronk uit een Grolsch beugelfles”, vertelt eigenaar Johan Jansen. Na het horen van dit verhaal wilde Grolsch graag samenwerken met de theeproducent. Bij een bezoek aan LocalTea troffen meesterbrouwer Marc Janssen en brand manager Juan Pérez Nijhuis de bruine beugelfles aan op het kantoor van opa. “Dat dit om een mooie samenwerking vroeg, was natuurlijk gelijk duidelijk”, aldus Pérez Nijhuis.

Groene thee, citroengras en gember

Het Grolsch Blont bier is een blond bier gebrouwen met groene thee. “We kwamen uit op een blend met Nederlandse groene thee, citroengras en gember. Hierdoor ontstaat er een fris blond bier met mooie aroma’s”, legt Janssen uit. De groene thee geeft een zachte bittere afdronk aan het bier, stelt de meesterbrouwer. Het bier is beperkt verkrijgbaar bij geselecteerde cafés en de Mitra.

Carmen Groeneveld

Carmen Groeneveld

Redacteur VMT

Carmen Groeneveld is redacteur bij VMT met als aandachtsgebieden Wetgeving & Toezicht, Ingrediënt & Product, Economie & Bedrijven en startups.

Credit: PlantFWD

Jonge startups gaan voor minder bewerkte vlees-, vis- en...

Voorheen ontwikkelden startups vleesvervangers die heel erg op vlees moesten lijken, een lange ingrediëntenlijst maakte niet uit. Jonge startups...

Opinie John Verbakel, Upfield: 'Gezond verstand gebruiken bij benaming zuivelalternatieven'

Opinie John Verbakel, Upfield: 'Gezond verstand gebruiken bij...

OPINIE - Gezond verstand en niet beklemmende regelgeving zou de boventoon moeten voeren bij het kiezen van productbenamingen van innovatieve...

Hoe zorg je voor een correct etiket?

Hoe zorg je voor een correct etiket?

Producenten van verpakte voedingsmiddelen onderschatten vaak de etiketeisen. In de praktijk lopen ze tegen complexe wetgeving aan. Ze hebben moeite...

5 trends: cruciale R&D-ontwikkelingen in zuivel en zuivelalternatieven

5 trends: cruciale R&D-ontwikkelingen in zuivel en zuivelalternatieven

Ingrediëntenleverancier International Flavors & Fragrances (IFF) heeft minutieus in kaart gebracht wat de leidende trends gaan worden voor zuivel en...

Onderzoek: stabielere olie-emulsie maakt voedingsmiddel minder snel ranzig

Onderzoek: stabielere olie-emulsie maakt voedingsmiddel minder snel...

Oxidatie van olie is een groot probleem in voedselemulsies, want het tast de kwaliteit van het product aan. In veel levensmiddelen zijn kleine...

Young R&D: 'Hoe vul je missende kennis en ervaring aan als ervaren collega's druk zijn?'

Young R&D: 'Hoe vul je missende kennis en ervaring aan als ervaren...

In de rubriek Young R&D stellen jonge productontwikkelaars vragen aan ervaren vakgenoten.

Gebakken lucht of eiwitwonder? Finnen bouwen fabriek voor microben die hard gaan op CO₂, H₂ en O₂

Gebakken lucht of eiwitwonder? Finnen bouwen fabriek voor microben...

Het Finse Solar Foods heeft de start aangekondigd van een eerste commerciële fabriek voor de productie van het eiwit Solein®. Dit eiwit, afkomstig...

Cargill zet vol in op fermentatie

Cargill's antwoord op vraag naar minder ultraprocessed is...

Niels Boetje, leider van Cargill Nederland vertelt aan VMT dat de multinational inzet op fermentatie als antwoord op de consumentenvraag naar...