Voedingsmiddelenbeurs SIAL weer op de kalender voor 2022

Voedingsmiddelenbeurs SIAL weer op de kalender voor 2022

SIAL, de tweejaarlijkse beurs voor de voedingsindustrie in Parijs, staat op de kalender van 15 tot en met 19 oktober 2022. De vorige editie is in 2020 vanwege de coronacrisis niet doorgegaan.

De transformaties in de voedingsindustrie staan centraal. De organisatie meldt dat inmiddels 80% van de beursoppervlakte is gereserveerd.

'Own the change'

De SIAL Paris presenteert zich als 'de ontmoetingsplaats voor de hele internationale agrovoedingsketen'. De beurs geeft een weerspiegeling van de markt en brengt de transformatie van de industrie in beeld.

Die transformatie is door de coronapandemie versneld. In 2020 werd daarom 'Own the change' geïntroduceerd. Er wordt zodoende ingegaan op de noodzaak van een wereldwijde voedseltransitie en veranderende consumptiegewoonten.

Verder wordt er aandacht besteed aan nieuwe benaderingen van landbouw en voedselverwerking die meer respect hebben voor het milieu en dieren.

Ook focus op ontwikkeling van start-ups die nieuwe modellen uitvinden en product- en serviceinnovaties die de komende jaren markeren.

Onderdelen

De SIAL-beurs kent een aantal onderdelen die ook in 2022 op het menu staan. Zoals de ‘SIAL Insights’, de Sial Paris Think Tank, exclusieve studies op het gebied van consumentenverwachtingen, productinnovaties, markttrends en out-of-home catering. Tenslotte, zullen ook de SIAL Innovation awards weer de belangrijkste innovaties belonen die in het jaar voorafgaand aan de beurs op de markt gebracht zijn.

Wereldwijd netwerk

Wereldwijd zijn onder de SIAL-vlag diverse beurzen in verschillende regio's opgezet. Het SIAL Network is de laatste
jaren verder uitgebreid en bestaat inmiddels uit de volgende beurzen.

  • SIAL Middle East, 7-9 december 2021, Abu Dhabi
  • SIAL India, 9-11 december 2021, New Delhi
  • SIAL Americas, 22-24 maart 2022, Las Vegas – Nieuw!
  • Gourmet Discovery (fine food), 4-5 april 2022, Hamburg – Nieuw!
  • SIAL Canada, 20-22 april 2022, Montreal
  • SIAL China, 18-20 mei 2022, Shanghai
  • Djazagro (foodtechnology), 30 mei-2 juni 2022, Algiers
  • Gourmet (fine food), 18-19 september 2022, Parijs
  • SIAL Canada, september 2022, Toronto (data te bevestigen)
  • SIAL China South, 27-29 oktober 2022, Shengzen
  • SIAL Interfood, 9-12 november 2022, Djakarta
Willem Paul de Mooij

Willem Paul de Mooij

Hoofdredacteur VMT

Willem Paul de Mooij is hoofdredacteur van VMT. Binnen VMT schrijft hij vooral over het thema Voedselveiligheid & Kwaliteit.

Reststroom uit bier vormt basis eiwitshake Upfront

Reststroom uit bier vormt basis eiwitshake Upfront

Upfront heeft een shake ontwikkeld met eiwit uit een reststroom van bier. Volgens het bedrijf is het de meest functionele plantaardige eiwitshake op...

Productinnovaties april: alcoholvrije frisdrank en chocoladereep met smaak van koffiecocktail

Productinnovaties april: alcoholvrije frisdrank en chocoladereep met...

Elke maand plaatst VMT de productinnovaties op een rij. Dit zijn de innovaties van april: alcoholvrije frisdrank en chocoladereep met smaak van...

Startup wil Nestlé van halal segment worden: 'Het is geen niche meer'

Startup wil Nestlé van halal segment worden: 'Het is geen niche meer'

STARTUP BELICHT - "Eten dat je deelt, is twee keer zo lekker", stelt de oprichter van Kadir's. Omdat hij op feestjes steeds buiten de boot viel qua...

Perspectief op plantaardig: 'kiezen tussen isolaat of concentraat blijft een dilemma' (podcast)

Perspectief op plantaardig: 'kiezen tussen isolaat of concentraat...

Deze podcast is de eerste van drie podcasts waar redacteur Dionne Irving met eiwitexpert Jeroen Willemsen terugblikt en vooruitkijkt op de...

Van cassavesnack met chlorella tot Oostenrijkse chips met falafelkruiden: 10 trends in snacks en zoetwaren

Van cassavesnack met chlorella tot Oostenrijkse chips met...

Consumenten weten steeds meer over de ingrediënten in de voedingsproducten die ze kopen. Ze worden daardoor kritischer en verwachten ook eerlijke...

Credit: PlantFWD

Jonge startups gaan voor minder bewerkte vlees-, vis- en...

Voorheen ontwikkelden startups vleesvervangers die heel erg op vlees moesten lijken, een lange ingrediëntenlijst maakte niet uit. Jonge startups...

Opinie John Verbakel, Upfield: 'Gezond verstand gebruiken bij benaming zuivelalternatieven'

Opinie John Verbakel, Upfield: 'Gezond verstand gebruiken bij...

OPINIE - Gezond verstand en niet beklemmende regelgeving zou de boventoon moeten voeren bij het kiezen van productbenamingen van innovatieve...

Hoe zorg je voor een correct etiket?

Hoe zorg je voor een correct etiket?

Producenten van verpakte voedingsmiddelen onderschatten vaak de etiketeisen. In de praktijk lopen ze tegen complexe wetgeving aan. Ze hebben moeite...