Nutreco en Mosa Meat willen samen kosten kweekvlees verlagen

Nutreco en Mosa Meat willen samen kosten kweekvlees verlagen

Het REACT-EU-subsidieproject geeft geld aan het project Feed for Meat van Nutreco en Mosa Meat. De bedrijven gebruiken het om de kosten van het medium voor celgroei te verlagen.

Het basismedium is het duurste onderdeel van het proces om kweekvlees (rund) te produceren. Het gaat specifiek om het basismedium waarin de rundercellen groeien.

Bijproducten

Het idee is om ingrediënten van farmaceutische graad te vervangen door bijproducten van Nutreco geschikt voor veevoer en voeding. De twee bedrijven willen de hoogste celgroei bereiken met de laagste milieu-impact door ingrediënten te selecteren met een lage footprint.

Hiermee verwacht Mosa Meat dat het de kosten van het basale medium tot 100 keer kan verlagen.

Europese markt

Diervoederproducent Nutreco is een van de investeerders in Mosa Meat. Peter Verstrate, COO en mede-oprichter van Mosa Meat: “We zijn vereerd dat we deze subsidie hebben gekregen. Deze steun zorgt ervoor dat we kweekvlees van naar de Europese markt kunnen brengen.”

Mosa Meat op Food Future Update

Karin Verzijden van AXON advocaten zal levensmiddelentechnologen en process engineers van Mosa Meat op de nieuwe locatie interviewen. Het interview is te zien op 2 november tijdens het online seminar Food Future Update.

Voedselveiligheid

Zij bespreekt de technologie van Mosa Meat en wat er komt kijken bij het aantonen van voedselveiligheid. In het kader van het nieuwe transparantieregime dat sinds begin dit jaar van kracht is, komt ook het spanningsveld tussen transparantie en vertrouwelijkheid aan de orde.

Lees meer over

Dionne Irving

Dionne Irving

Redacteur Productontwikkeling en Duurzaamheid

Dionne Irving is redacteur met als aandachtsgebieden productontwikkeling, duurzaamheid en product- en procesinnovatie.

Suikerreductie realiseren? Deze 5 artikelen helpen je op weg 

Suikerreductie realiseren? Deze 5 artikelen helpen je op weg

Suiker reduceren in voedingsmiddelen is nog niet zo makkelijk. Het dient niet alleen voor de zoete smaak, maar heeft ook vele functionele...

Foto: Kentaur op Free From Food Expo

Glutenvrij, suikervrij en veganistisch: 9 spelers die innovatie...

Glutenvrij, suikervrij en veganistisch. Het zijn consumententrends waar producenten uit de bakkerijsector op hun eigen manier een draai aan kunnen...

foto: shutterstock

Albert Heijn over hybridevlees en CO2-reductie: 'Door rundvlees deels...

Half-om-halfgehakt kennen de meeste producenten wel. Albert Heijn introduceert een nieuw soort hybride product: rundkip. De supermarkt wil met deze...

Reststroom uit bier vormt basis eiwitshake Upfront

Reststroom uit bier vormt basis eiwitshake Upfront

Upfront heeft een shake ontwikkeld met eiwit uit een reststroom van bier. Volgens het bedrijf is het de meest functionele plantaardige eiwitshake op...

Startup wil Nestlé van halal segment worden: 'Het is geen niche meer'

Startup wil Nestlé van halal segment worden: 'Het is geen niche meer'

STARTUP BELICHT - "Eten dat je deelt, is twee keer zo lekker", stelt de oprichter van Kadir's. Omdat hij op feestjes steeds buiten de boot viel qua...

Perspectief op plantaardig: 'kiezen tussen isolaat of concentraat blijft een dilemma' (podcast)

Perspectief op plantaardig: 'kiezen tussen isolaat of concentraat...

Deze podcast is de eerste van drie podcasts waar redacteur Dionne Irving met eiwitexpert Jeroen Willemsen terugblikt en vooruitkijkt op de...

19-10-2024 | SIAL Parijs

19-10-2024 | SIAL Parijs

Voedingsmiddelenbeurs SIAL vindt plaats van 19 tot en met 23 oktober 2024 in Paris Nord Villepinte. SIAL viert haar 60ste verjaardag.

Van cassavesnack met chlorella tot Oostenrijkse chips met falafelkruiden: 10 trends in snacks en zoetwaren

Van cassavesnack met chlorella tot Oostenrijkse chips met...

Consumenten weten steeds meer over de ingrediënten in de voedingsproducten die ze kopen. Ze worden daardoor kritischer en verwachten ook eerlijke...