Staat de Food Safety Update al in jouw agenda?

Staat de Food Safety Update al in jouw agenda?

Op 5 oktober 2021 word je tijdens de Food Safety Update door experts online bijgepraat over actualiteiten in voedselveiligheid, recalls en allergenwetgeving.

Wat zijn de belangrijkste topics voor de overheid op dit moment op het gebied van voedselveiligheid? Hoe zit het met de nieuwe aanstaande beleidsregel waarin staat dat levensmiddelenbedrijven producten binnen 4 uur in keten moeten kunnen traceren? Wat beweegt er op belangrijke onderwerpen zoals recalls en allergenenmanagement? Op deze vragen geeft deelname aan de online Food Safety Update van VMT het antwoord.

Up-to-date door experts

Word in één ochtend bijgepraat door onder meer Silvia Gawronski, associate partner bij Van Traa Advocaten, Annemieke Hoogeveen, senior beleidsmedewerker voedselveiligheid van het Ministerie van VWS en Marjan Ravenhorst, levensmiddelentechnoloog en auteur Praktijkgids allergenen.

De Food Safety Update is een live online event op 5 oktober 2021 over voedselveiligheid. Gedurende het sterke online programma worden livestream reportages, webinars, presentaties en  paneldebatten met elkaar afgewisseld. Daarnaast is er volop gelegenheid om virtueel te netwerken in de ronde tafels.

Laat je online in 4 uur bijpraten over belangrijke food safety actualiteiten en schrijf je nu in!

Annemiek Jorritsma (1974) is freelance redacteur voor VMT. Zij richt zich op de programmacoördinatie van het jaarlijkse Food Safety Event en is sinds februari 2024 als hoofdredacteur ad interim verantwoordelijk voor de tweewekelijkse Thema Update Voedselveiligheid.
Zij voert haar werk als zelfstandige uit onder de naam Grip op Content.

Nederlandse recalls en waarschuwingen april: foutief etiket oranje soesjes en rozijnen krentenbollen

Nederlandse recalls en waarschuwingen april: foutief etiket oranje...

In dit overzicht lees je de Nederlandse recalls en veiligheidswaarschuwingen van april. De laatste wapenfeiten: foutief etiket rozijnen...

Microbiologische kwaliteit van geïmporteerd rundvlees in de EU: bevindingen, risico's en hygiënische maatregelen

Microbiologische kwaliteit van geïmporteerd rundvlees in de EU:...

Hoewel de microbiologische kwaliteit van geïmporteerd rundvlees in de EU over het algemeen goed is, worden de hygiënenormen nog vaak overschreden....

Belgische recalls en waarschuwingen april: te veel glycidyl-esters in ghee en salmonella in boomstammetjes en spekburger

Belgische recalls en waarschuwingen april: te veel glycidyl-esters in...

In dit overzicht lees je de Belgische recalls en veiligheidswaarschuwingen van april. De laatste wapenfeiten: te veel glycidyl-esters in ghee en...

EFSA neemt controle van parasieten bij vissen onder de loep

EFSA neemt controle van parasieten bij vissen onder de loep

De Europese Autoriteit voor Voedselveiligheid (EFSA) beoordeelde methoden om parasieten bij vissen te controleren, op te sporen en te doden.

LTO: vaccin tegen blauwtongvirus goedgekeurd

LTO: vaccin tegen blauwtongvirus goedgekeurd

Melkveehouderijen zien door de uitbraak van het blauwtongvirus dat de melkproductie bij koeien daalt. Het virus treft met name schapen, maar ook de...

Update dodelijke uitbraak door bongkrekzuur in Taiwan

Update dodelijke uitbraak door bongkrekzuur in Taiwan

Het gif dat vermoedelijk de oorzaak is van de dodelijke uitbraak van voedselvergiftiging in een restaurant in Taipei, is aangetroffen in de...

EFSA: dalende trend van pesticideresiduen zet door

EFSA: dalende trend van pesticideresiduen zet door

Een grootschalige analyse van voedselmonsters van EFSA in 2022 laat een licht bemoedigende trend zien: het algemene percentage monsters dat de...

foto: shutterstock

Gaan we richting totaalverbod BPA? Nóg meer gezondheidsrisico's bekend

Er wordt steeds meer bekend over de negatieve invloed die bisfenolen hebben op het menselijk lichaam. Zo hebben Spaanse onderzoekers recent in een...