Food Future Update: van plantaardige kaas tot duurzaamheidsclaims

Food Future Update: van plantaardige kaas tot duurzaamheidsclaims

Na de opkomst van vleesvervangers zijn alternatieven voor plantaardige kaas bezig aan een opmars. Maar hoe lastig is het om een goed alternatief te ontwikkelen? Kweekvlees of gecultiveerd vlees is flink in de belangstelling, maar hoe zit het met het aantonen van de voedselveiligheid?

Het online seminar Food Future Update op 2 november geeft antwoorden op deze vragen en meer.

Foodtrends 2021

Lu-Ann Williams, directeur van Innova Market Insights, zal in haar keynote ingaan op de foodtrends van dit jaar en een tipje oplichten van de trends voor volgend jaar.

Farm to Fork strategie

Tijdens het seminar belichten experts actuele onderwerpen die de voedingsindustrie aangaan. Het event biedt inzicht in belangrijke strategische thema’s zoals de Farm to Fork strategie. Deze Europese strategie bevat doelstellingen over het Europese voedselsysteem die moeten bijdragen aan een klimaatneutraal Europa in 2050. FNLI-directeur Cees-Jan Adema zal ingaan op de belangrijkste onderdelen van deze strategie voor de Nederlandse voedingsmiddelensector.

Reststromen

Ook het thema reststromen komt aan bod. Veel startups ontwikkelen producten van reststromen, maar waar lopen ze tegenaan? Krush, Falafval en Sunt Bananenbrood vertellen in een ronde tafel over de (on)mogelijkheden van reststromen.

Andere onderwerpen: duurzaamheidsclaims, kweekvlees en efficiënt produceren

Wanneer mag je wel een duurzaamheidsclaim voeren en wanneer is het misleiding? Advocaat Jasmin Buijs legt uit wat wanneer misleiding is.

Haar collega Karin Verzijden gaat op bezoek bij Mosa Meat, het bedrijf dat kweekvlees of gecultiveerd vlees aan het ontwikkelen is. Ze zijn bezig met het samenstellen van een dossier waarbij ook de voedselveiligheid aangetoond moet worden.

Nestle en Me-at vertellen hoe zij een efficiënte productie combineren met innoveren.

Bekijk het programma en meld u aan!

Dionne Irving

Dionne Irving

Redacteur Productontwikkeling en Duurzaamheid

Dionne Irving is redacteur met als aandachtsgebieden productontwikkeling, duurzaamheid en product- en procesinnovatie.

Productinnovaties mei: plantaardige ijsmix en cocktail voor retail

Productinnovaties mei: plantaardige ijsmix en cocktail voor retail

Elke maand plaatst VMT de productinnovaties op een rij. Dit zijn de innovaties van mei: plantaardige ijsmix en cocktail voor retail.

foto: shutterstock

Albert Heijn over hybridevlees en CO2-reductie: 'Door rundvlees deels...

Half-om-halfgehakt kennen de meeste producenten wel. Albert Heijn introduceert een nieuw soort hybride product: rundkip. De supermarkt wil met deze...

Productinnovaties april: alcoholvrije frisdrank en chocoladereep met smaak van koffiecocktail

Productinnovaties april: alcoholvrije frisdrank en chocoladereep met...

Elke maand plaatst VMT de productinnovaties op een rij. Dit zijn de innovaties van april: alcoholvrije frisdrank en chocoladereep met smaak van...

Startup wil Nestlé van halal segment worden: 'Het is geen niche meer'

Startup wil Nestlé van halal segment worden: 'Het is geen niche meer'

STARTUP BELICHT - "Eten dat je deelt, is twee keer zo lekker", stelt de oprichter van Kadir's. Omdat hij op feestjes steeds buiten de boot viel qua...

19-10-2024 | SIAL Parijs

19-10-2024 | SIAL Parijs

Voedingsmiddelenbeurs SIAL vindt plaats van 19 tot en met 23 oktober 2024 in Paris Nord Villepinte. SIAL viert haar 60ste verjaardag.

Van cassavesnack met chlorella tot Oostenrijkse chips met falafelkruiden: 10 trends in snacks en zoetwaren

Van cassavesnack met chlorella tot Oostenrijkse chips met...

Consumenten weten steeds meer over de ingrediënten in de voedingsproducten die ze kopen. Ze worden daardoor kritischer en verwachten ook eerlijke...

Credit: PlantFWD

Jonge startups gaan voor minder bewerkte vlees-, vis- en...

Voorheen ontwikkelden startups vleesvervangers die heel erg op vlees moesten lijken, een lange ingrediëntenlijst maakte niet uit. Jonge startups...

Opinie John Verbakel, Upfield: 'Gezond verstand gebruiken bij benaming zuivelalternatieven'

Opinie John Verbakel, Upfield: 'Gezond verstand gebruiken bij...

OPINIE - Gezond verstand en niet beklemmende regelgeving zou de boventoon moeten voeren bij het kiezen van productbenamingen van innovatieve...