'Als technisch manager ontwerp en realiseer je de mechanische machines zelf'

'Als technisch manager ontwerp en realiseer je de mechanische machines zelf'

Al veertig jaar lang is Hekos producent van Oosterse vriesverse snacks, fingerfood en spekkoek voor de professionele keuken. Geïnspireerd door recepten uit verschillende Aziatische landen creëerde het bedrijf, onder BRC certificaat (level 8.AA), een omvangrijk assortiment convenience fingerfood. De producten worden gefabriceerd op eigen productielocatie in Broek op Langedijk. Een team van monteurs ziet erop toe dat de technische inrichting up-to-date blijft.

De naam Hekos is ontstaan uit Henk Kocken Snacks. In 1979 begon Henk Kocken, samen met zijn vrouw, met het maken van spekkoeken. Dat deed het echtpaar vanuit een garagebox; een grote tegenstelling met het bedrijf vandaag de dag. In de afgelopen 40 jaar is er een trouwe klantenkring opgebouwd, en zijn er ook veel nieuwe klanten, producten, uitbreidingen en verbeteringen toegevoegd. Inmiddels is het bedrijf uitgegroeid tot een modern productiebedrijf met een groot aantal productie- en inpaklijnen en een high-end koelinstallatie, dat voldoet aan de kwaliteitseisen van HACCP.

Basisassortiment aanvullen

Om afnemers te blijven adviseren, zit Hekos bovenop de ontwikkelingen in de foodindustrie. Wereldwijde trends worden op de voet gevolgd om het basisassortiment met vernieuwende producten aan te vullen. Daarbij kunnen veel producten op verschillende manieren gebruikt worden, niet alleen als borrelgarnituur, maar bijvoorbeeld ook als deel van een uitgebreid gerecht of een sharing dish. Al jarenlang worden deze producten uitgeleverd. En de productie vindt gewoon plaats in Nederland.

Ontwikkeling en uitbreiding productieomgeving

Het technische machinepark is te vinden in Broek op Langedijk. Het bijzondere daaraan: veel van de mechanische machines en besturingen ontwerpt en realiseert Hekos zelf. Daar zorgt het team van monteurs voor, onder leiding van de technisch manager. De technisch manager heeft een belangrijke stem in de uitbreiding en verdere ontwikkeling van deze productieomgeving.

Monteur Jan legt uit waarom hij graag bij Hekos werkt: “Dat is simpel: bij de technisch manager kan ik terecht voor het oplossen van technische vraagstukken. Hier wordt echt naar medewerkers geluisterd. Een technisch goed onderbouwd idee krijgt bijna altijd groen licht.”

Bij de technisch manager lost technische vraagstukken op.”

Het team van monteurs zorgt ervoor dat alle elektrotechnische en werktuigbouwkundige werkzaamheden worden verricht. De technisch manager pakt daarnaast ook grotere projecten op, zoals de technische inrichting van het nieuwe pand, de ontwikkeling van nieuwe machines en het verder professionaliseren van de fabriek. Ook de keuringen en certificeringen op het gebied van (NEN)-normen vallen onder de werkzaamheden van de technisch manager.

Dankzij solide groei de afgelopen jaren en een goed vooruitzicht zoekt Hekos een nieuwe technisch manager. Meer weten? Bekijk hier de vacature.

Dit  artikel is gesponsord door Hekos Oriental Food

Foto: MaGie Creations

MaGie Creations upcyclet biergraan: 'Met de PowerBagel is de cirkel...

MaGie Creations zet samen met De Bakkers Combinatie en Vermaat Groep een nieuw product op de markt: de PowerBagel. Het geheime ingrediënt?...

Koninklijke Nederlandse Specerijenvereniging nieuw lid FNLI

Koninklijke Nederlandse Specerijenvereniging nieuw lid FNLI

De Koninklijke Nederlandse Specerijenvereniging (KNSV) heeft zich aangesloten bij brancheorganisatie FNLI. KNSV is de belangenorganisatie van...

Startup in suikerreductie kan sneller naar de markt door investering Ingredion

Startup in suikerreductie kan sneller naar de markt door investering...

De investeringstak van ingrediëntenleverancier Ingredion gaat samenwerken met FoodTech startup Better Juice. Volgens het bedrijf zal dit een...

Vier wortelbedrijven beboet om verboden marktafspraken

Vier wortelbedrijven beboet om verboden marktafspraken

Vier Nederlandse telers en verkopers van wortelen zijn beboet voor in totaal ruim 2,5 miljoen euro voor verboden afspraken over het onderling...

Normec Foodcare helpt AKSV bij borgen voedselveiligheid

Normec Foodcare helpt AKSV bij borgen voedselveiligheid

Normec Foodcare en branchevereniging AKSV gaan samenwerken om voedselveiligheid en kwaliteit te borgen in de gemaksvoedingsindustrie. De samenwerking...

Mettler-Toledo introduceert verbeterde datamanagementsoftware voor voedingsindustrie

Mettler-Toledo introduceert verbeterde datamanagementsoftware voor...

Mettler-Toledo introduceert vernieuwde dataverwerkingssoftware. De nieuwe software update ProdX 2.6 moet het controleren van productieprocessen...

Met overname Recyfood wil Veolia meer plastic recyclen

Met overname Recyfood wil Veolia meer plastic recyclen

Veolia heeft Recyfood, verwerker van organisch afval- en restproducten, overgenomen. Met de overname brengt Veolia de reststroom van...

Ojah breidt verder uit en verdubbelt productie van vleesvervangers

Ojah breidt verder uit en verdubbelt productie van vleesvervangers

De vraag naar plantaardige vleesalternatieven van Ojah blijft groeien. Om deze toename bij te houden, schaalt het bedrijf de productiefaciliteiten...