nieuws

Populariteit natuurlijk vraagt om begrip Europese wetgeving

Wetgeving & Toezicht

Populariteit natuurlijk vraagt om begrip Europese wetgeving

Natuurlijke producten zijn populair bij gezondheidsbewuste consumenten. Maar wat is ‘natuurlijk’ eigenlijk? Binnen de Europese levensmiddelenwetgeving is er geen geharmoniseerde definitie van het begrip ‘natuurlijke levensmiddelen’.

Karin Verzijden, advocaat bij Axon Advocaten legde al eerder uit dat voedingsmiddelenproducenten voor het gebruik van de term natuurlijk zijn aangewezen op de algemene bepalingen voor de verstrekking van voedselinformatie.

 

Voedingsmiddelenproducenten kunnen hun voordeel doen met de voedingsclaim ’van nature’ of ‘natuurlijk’ wanneer deze van toepassing is. Ook kunnen zij aansluiting zoeken bij specifieke Europese wetgeving, waarin het begrip ‘natuurlijk’ onder bepaalde voorwaarden aan specifieke producten wordt toegeschreven.

 

Natuurlijk versus functioneel

Dit complex thema is een van de onderwerpen op het Food Law Event op 21 juni. Onder leiding van Verzijden zal in de sessie Natural versus Functional Foods het juridisch kader voor natuurlijke en functionele producten schetsen. Producenten Erik Dam van Nutrileads, Bart Veldkamp van I am Bart’s, Willem Sodderland van Seamore en Jos Nelissen van Newtricious geven inzicht hoe producenten dit in de praktijk toepassen.

 

Bekijk het gehele programma van het Food Law Event hier. Of meld u direct hier aan.

Reageer op dit artikel