nieuws

De invloed van leiderschap en cultuur op voedselveiligheid

Voedselveiligheid & Kwaliteit

Weten bedrijven wat er nodig is om te komen tot een effectieve cultuur betreffende voedselveiligheid of wordt het gezien als een compliance issue? Een tick-in-the-box? Op het food Safety Event op 28 november wordt dit onderwerp uitgebreid behandeld tijdens de sessie: ‘De invloed van leiderschap en cultuur op voedselveiligheid’.

De invloed van leiderschap en cultuur op voedselveiligheid

Het is inmiddels meer dan een jaar geleden dat BRC Global Standards (BRCGS) begon met het auditen van de voedselveiligheidscultuur. Dit deden zij op basis van een verslag van het Global Food Safety Initiative (GFSI).

BRCGS geeft slechts drie vereisten:

  1. De organisatie heeft activiteiten op alle onderdelen met betrekking tot een cultuur van voedselveiligheid
  2. De organisatie heeft een actieplan met daarin deze activiteiten, inclusief timing en KPI’s die succes definiëren
  3. De organisatie doet reviews van de afgeronde activiteiten

Dit is echter wel het punt in de voedselveiligheidscultuur wat voor bedrijven het moeilijkst is om te realiseren. Hoe ga je daarmee om en hoe zorgt je dat je aan deze eisen voldoet? Dit onderwerp komt uitgebreid aan bod tijdens het Food Safety Event op 28 november.

Rob Kooijmans van Food Safety Experts gaat nader in op dit onderwerp en vertelt wat een efficiënte en effectieve manier is om een cultuur van voedselveiligheid stevig te verankeren in een organisatie.

Klik hier voor het volledige programma

Klik hier om direct aan te melden

Reageer op dit artikel