nieuws

NVWA rond onderzoek recall diepvriesgroenten af

Voedselveiligheid & Kwaliteit

NVWA rond onderzoek recall diepvriesgroenten af

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft de tracering van 15.000 afnemers van diepvriesgroentes afkomstig van Greenyard afgerond.

Bijna 1,3 miljoen aan diepvriesgroenten zijn opgespoord en zo nodig uit de handel gehaald. De tracering omvatte zo’n 15.000 afnemers waaronder producenten, groothandels en eindschakels als horeca en supermarkten. In Nederland is niemand ziek geworden.

 

Toezicht

In totaal zijn 25 rapporten van boetes opgemaakt. De betrokken bedrijven hebben niet voldaan aan de meldplicht bij de NVWA of hebben onvoldoende informatie aangeleverd. Bedrijven zijn namelijk verplicht om meteen een melding te doen van de verkoop van onveilige producten.

In 8 gevallen is een last onder dwangsom opgelegd om de bedrijven te dwingen de traceringsinformatie spoedig en volledig te melden bij de NVWA. Eén bedrijf moest de boete betalen.

 

Reageer op dit artikel