nieuws

18e recall deze maand: salmonella in varkensvlees bij Hoogvliet

Voedselveiligheid & Kwaliteit

18e recall deze maand: salmonella in varkensvlees bij Hoogvliet

Op de valreep sluit juli af met nog een recall, namelijk van supermarkt Hoogvliet, wat het totaal deze maand op 18 uit doet komen. Ditmaal gaat het niet om listeria of allergenen, maar om salmonella.

VMTFoodSafety houdt alle recalls bij en zag dat de recall van Hoogvliet alweer de negentiende is voor de maand juli.


Hoogvliet supermarkten roepen uit voorzorg meerdere producten van hun slagerijafdeling terug, omdat tijdens een controle salmonella is aangetroffen in het varkensvlees dat is gebruikt voor deze producten. Wanneer het vlees niet door en door gegaard wordt, lopen voornamelijk mensen met een lage weerstand (zwangere vrouwen, ouderen, zieken en jonge kinderen) risico om ziek te worden. De eerste verschijnselen vertonen zich gemiddeld 1 tot 2 dagen na het eten van besmet voedsel en bestaan uit braken, koorts en diarree. 

Het gaat  om de volgende producten:

Product

THT

Hoogvliet hamburgers (5 stuks)

31-07, 1-8 en 2-8

Hoogvliet varkensbraadworst 2 stuks

1-8

Hoogvliet varkensbraadworst 6 stuks

1-8

Hoogvliet varkensbraadworst 3 stuks

1-8 en 2-8

Hoogvliet verse worst (slinger)

1-8 en 2-8

Hoogvliet varkenssaucijs 5 stuks

1-8 en 2-8

Buitengewoon varkenssaucijs met spek

1-8 en 2-8

Hoogvliet gemengd gehakt 300 gram

1-8

Hoogvliet gemengd gehakt 500 gram

1-8 en 2-8

Hoogvliet gemengd gehakt 1000 gram

1-8

Hoogvliet mager varkensgehakt 300 gram

1-8 en 2-8

Buitengewoon hamburger met spek en kaas

31-7 en 1-8

Hoogvliet verse worst met spek 2 stuks

1-8

Hoogvliet verse worst met spek 3 stuks

1-8 en 2-8

Alle producten zijn geproduceerd in de Hoogvliet slagerij en herkenbaar aan het EG-nummer 800. Deze is terug te vinden op het etiket in de vorm van een ovaal.

Klanten worden opgeroepen om te producten niet te consumeren. Zij kunnen deze retourneren in een Hoogvliet-vestiging.

Reageer op dit artikel