nieuws

Lidl haalt popcorn terug vanwege tropaan-alkaloïden

Voedselveiligheid & Kwaliteit

Lidl haalt popcorn terug vanwege tropaan-alkaloïden

Lidl Nederland roept popcorn vanwege een verhoogde hoeveelheid tropaan-alkaloïden.

De popcorn zoet 200 gram is van het merk Snack Day met code EAN 40884509 en een THT datum van 05.12.2018.

In het product is een verhoogde hoeveelheid tropaan-alkaloïden aangetroffen. Deze bestanddelen komen van nature voor in bepaalde planten, die door de plant gevormd worden als bescherming tegen vijanden die de plant aanvreten. Deze planten kunnen in de biologische landbouw voorkomen en mee geoogst worden met de mais.

Bij consumptie kunnen gezondheidsproblemen optreden zoals wazig zicht, verwijde pupillen, droge mond of vermoeidheid. Lidl verzoekt klanten het product niet te consumeren maar dit terug te brengen naar de winkel.

Bij eventuele vragen kunt u contact opnemen met Lidl Nederland via e-mailadres contact@lidl.nl of via telefoonnummer 020-7095039.

Reageer op dit artikel