nieuws

Greenpeace: ‘CETA handelsakkoord bedreigt de voedselveiligheid’

Voedselveiligheid & Kwaliteit

Greenpeace: ‘CETA handelsakkoord bedreigt de voedselveiligheid’

CETA – het handelsverdrag tussen de EU en Canada – treedt vandaag (21 september) voorlopig in werking. De parlementen van de Europese lidstaten moeten zich er nog over uitspreken. Volgens Greenpeace veroorzaakt het handelsakkoord aanzienlijke risico’s voor Europese standaarden met betrekking tot het milieu, dierenwelzijn en voedselveiligheid.

Greenpeace publiceerde samen met het Institute for Agriculture and Trade Policy (IATP) drie rapporten die volgens hen de grote problemen met betrekking tot voedsel en landbouw in CETA blootleggen.

 

Zwakkere voedselveiligheidsstandaard

“Canada heeft zwakkere voedselveiligheidsstandaarden dan de EU, en een landbouweconomie die veel afhankelijker is van chemische middelen en gentech”, aldus Greenpeace woordvoerder Kees Kodde.

 

“Deze deal geeft de Noord-Amerikaanse bio-industrie diverse mogelijkheden om Europese standaarden aan te vallen. Wat ze tot dusver niet hebben bereikt via de Wereldhandelsorganisatie, kunnen ze nu gaan doen via CETA. Daarom roepen wij de Tweede Kamer op tegen CETA stemmen.”

Reageer op dit artikel