congres

Voedselveiligheid & Kwaliteit

11-02 | Cursus Voedselveiligheid & Houdbaarheid

Prijs: €1269

Weinig onderwerpen liggen zo gevoelig als ons dagelijks eten. Voedselveiligheid is een hot topic en ligt altijd onder een vergrootglas. Alle reden dus om risico’s te minimaliseren. De houdbaarheid van voedingsmiddelen speelt daarbij een belangrijke rol. In de cursus Voedselveiligheid & Houdbaarheid leer je alles over verantwoord omgaan met voedingsmiddelen.

11-02 | Cursus Voedselveiligheid & Houdbaarheid

Cursisten krijgen inzicht in de risico’s van micro-organismen, natuurlijke gifstoffen, allergenen en contaminanten. De micrologische houdbaarheid van voedingsmiddelen wordt besproken, evenals het verlengen daarvan door product- en procesfactoren. Na afloop hebben cursisten aantoonbaar inzicht in en kennis van toxische stoffen en pathogene micro-organismen. Verschillende onderzoekstechnieken passeren de revue en ook ketenverantwoordelijkheid en risicobeheersing komen aan bod.

8 lesavonden (dinsdags van 18.30 – 21.45 uur) en 1 toetsavond in een periode van 3 maanden.

Reageer op dit artikel