congres

Voedselveiligheid & Kwaliteit

04-12 | Seminar Listeria monocytogenes in kant-en-klare levensmiddelen

Prijs: €300

Listeria monocytogenes is de veroorzaker van listeriose, een ziekte die in veel gevallen tot sterfte leidt, vooral bij zwangeren en personen met een verzwakte afweer. Vanaf de 80-er jaren van de vorige eeuw is er een aantal grote uitbraken van listeriose geregistreerd, veroorzaakt door onder meer besmette melk, gerookte zalm, zachte kaas en paté.

04-12 | Seminar Listeria monocytogenes in kant-en-klare levensmiddelen

Tijdens het seminar is er een Listeria deskundige van de NVWA aanwezig voor het toelichten en bespreken van de Listeria-problematiek: wat moet u doen om aan te kunnen tonen dat L. monocytogenes niet of niet boven de grens van 100 kve per gram kan uitgroeien.

Daarnaast verzorgt Laura van de Wardt van FoodConsult een presentatie over de uitvoering van Listeria-challengetesten in de praktijk en de problemen daarbij.

Onderwerpen

De volgende onderwerpen komen onder meer aan de orde:

  • Listeria monocytogenes, wat is dat voor bacterie?
  • Wat is het gevaar van L. monocytogenes in (kant-en-klare) voedingsmiddelen?
  • Wat zijn de besmettingsroutes?
  • Hoe kun je de procesomgeving monitoren op de aanwezigheid van L. monocytogenes?
  • Kun je in de productieomgeving zorgen voor afwezigheid van Listeria?

Meer informatie is hier te vinden.

Reageer op dit artikel