congres

Voedselveiligheid & Kwaliteit

03-03 | Cursus levensmiddelenmicrobiologie en -hygiëne

Prijs: €1700

De vijfdaagse cursus levensmiddelenmicrobiologie en -hygiëne op hbo-niveau is bestemd voor diegenen die verantwoordelijk zijn voor of betrokken zijn bij de kwaliteit en veiligheid van voedingsmiddelen.

03-03 | Cursus levensmiddelenmicrobiologie en -hygiëne

U leert wat micro-organismen zijn en waarom sommige soorten ongewenst zijn in voedingsmiddelen. Welke soorten ziekten kunnen veroorzaken via voedsel en hoe besmettingen te voorkomen zijn. Daarnaast leert u welke factoren van invloed zijn op groei van micro-organismen in voedsel en hoe u ze kunt afdoden. Ook begrijpt u waarom het belangrijk is te werken met een voedselveiligheidssysteem en hoe ermee om te gaan. U sluit de cursus af met een examen. Bij voldoende resultaat ontvangt u dan het FiMM-certificaat.

Onderwerpen

De volgende onderwerpen komen onder meer aan de orde:

  • soorten, eigenschappen en indeling van micro-organismen
  • de theorie van microbiologisch onderzoek (monstername schema’s, indicatororganismen)
  • voedselinfecties en -vergiftigingen (achtergrondinformatie)
  • behandeling meest relevante voedselpathogenen (eigenschappen en besmettingsroutes)
  • groeibepalende factoren van micro-organismen (intrinsieke, extrinsieke, impliciete en proces factoren) in relatie tot bederf en conserveren

Meer informatie is hier te vinden.

Reageer op dit artikel