congres

Voedselveiligheid & Kwaliteit

28-11 | Cursus allergenen management

Prijs: €425

Tijdens de cursus komen de volgende onderwerpen aan bod: Algemene uitleg voedselallergie, coeliakie en intolerantie. Allergenen; 14 wettelijke allergenen, toelichting LeDa en verschillen buitenlandse wetgeving. Wetgeving en etikettering (incl. kruisbesmetting). Overige eisen, zoals BRC, IFS, FSSC 22000, SimplyOK of bepaalde afnemers. Vrij-van claims zoals glutenvrij of lactosevrij. De vijf basispijlers van allergenenbeheer volgens SimplyOK, inclusief het […]

28-11 | Cursus allergenen management

Tijdens de cursus komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Algemene uitleg voedselallergie, coeliakie en intolerantie.
  • Allergenen; 14 wettelijke allergenen, toelichting LeDa en verschillen buitenlandse wetgeving.
  • Wetgeving en etikettering (incl. kruisbesmetting).
  • Overige eisen, zoals BRC, IFS, FSSC 22000, SimplyOK of bepaalde afnemers.
  • Vrij-van claims zoals glutenvrij of lactosevrij.
  • De vijf basispijlers van allergenenbeheer volgens SimplyOK, inclusief het voorkomen van kruisbesmetting
  • Risicobeoordeling van allergenen met aandacht voor de risicobeoordelingssystematiek VITAL. Voor meer diepgang volg de training VITAL.
  • Analysemethoden en validatie.

De cursus is gericht op producenten van voorverpakte voedingsmiddelen. En daardoor interessant voor kwaliteits- of QA-functionarissen van levensmiddelenproducenten,  auditoren van certificerende of controlerende instellingen, adviesbureaus en Regulatory Affairs Managers.

Locatie: Beveren (Be)

Meer informatie

Reageer op dit artikel