COLUMN - Bedrijven - vooral de wat grotere - doen veel metingen om gegevens te verkrijgen over de veiligheid van hun producten. Ook zijn er bedrijven...
Onderzoekers keken naar een uitbraak van een jaar geleden door E. coli O103 in twee ziekenhuizen in Canada en publiceerden hierover in januari 2022....
Het laboratium van Meli gebruikt NMR-technologie voor de kwaliteits- en authenticiteitscontrole van hun honing. “Om een contante kwaliteit te leveren...
Hoe stap je over op een slimme, digitale onderhoudsoplossing in de fabriek? In dit artikel wordt uitgelegd hoe fabriekseigenaren geholpen worden met...
Voedingsmiddelenproducenten zijn volop bezig met het ontwikkelen en aanpassen van onder andere gezondere producten. Een trend die al even gaande is....
Een intelligente camera regelt vanaf 2022 het bakproces van de speculoos van La Confiance en ondersteunt de operators en de bakker. De voordelen zijn...
Voor bepaalde levensmiddelen die worden geïmporteerd uit Japan gelden, sinds de kernramp in Fukushima in 2011, bijzondere voorwaarden. Na het ongeval...
In Listeria-studies en bij productontwikkeling wordt vaak gebruik gemaakt van het Food Spoilage and Safety Predictor (FSSP) 4.0 model. Welke analyses...