congres

Voeding & Gezondheid

07-11 | Symposium ‘Van patatzak tot fruitbak’

Thema: Gezonde voeding

Prijs: €275

Symposium ‘Van patatzak naar fruitbak’, gezonde voedingsgewoonten voor basisschoolkinderen. Tijdens dit programma delen WUR experts hun ervaringen met het toepassen van succesvolle leefstijlinterventies voor deze doelgroep aan de hand van diverse projecten, zoals de smaaklessen en het EU schoolfruit en -groente programma.

07-11 | Symposium ‘Van patatzak tot fruitbak’

Het bevorderen van gezond eet- en drinkgedrag voor basisschoolkinderen vraagt om kennis op het gebied van voedseleducatie en effectieve, concrete voedingsinterventies. Tijdens dit symposium worden exclusieve resultaten gedeeld over het effectief aanleren van gezonde voedingsgewoonten bij basisschoolkinderen. Diverse experts van Wageningen University & Research (WUR) delen hun kennis, vanuit onderzoek en praktijk –zoals het lesprogramma Smaaklessen, het EU schoolfruit- & groenteprogramma
en verschillende Publiek Private Projecten.

Onderwerpen

Een paar van de onderwerpen die besproken worden tijdens het symposium zijn:
– Objectieve lessen over gezond en duurzaam eetgedrag
– De rol van de scholen
– De rol van programma’s en schoolbeleid
– Effecten van EU schoolfruit- & groenteprogramma
– Effecten Smaaklessen
– Uitdagingen

Meer informatie

Reageer op dit artikel