
2022 was wederom een bewogen jaar, met name door de oorlog tussen Oekraïne en Rusland en de daaruit voortvloeiende prijsstijgingen en schaarstes. Dit...
2022 was wederom een bewogen jaar, met name door de oorlog tussen Oekraïne en Rusland en de daaruit voortvloeiende prijsstijgingen en schaarstes. Dit...
Verschillende gebeurtenissen zorgen voor snel veranderende consumentenbehoeften. FrieslandCampina Professional geeft in haar trendrapport voor komend...
Als gevolg van de coronapandemie hebben veel horeca ondernemers te kampen met personeelstekorten. Voedingsproducenten proberen hierop in te spelen...
Steeds meer voedingsmiddelenproducenten zijn na de studiefase klaar voor de implementatie van duurzame maatregelen. Echter kunnen ze een aantal...
Op de Horecava was de drankenhal drukbezocht. Producenten proberen onder andere in te spelen op het heersende personeelstekort in de horeca. VMT liep...
Op de Horecava presenteerden vele startups hun innovatieve ideeën op het daarvoor ingerichte startupplein. De startups lieten verschillende dingen...
Na corona, de oorlog in Oekraïne, inflatie, de klimaatcrisis en stijgende grondstofprijzen zoeken consumenten twee dingen in food: genieten om te...
2022 was een roerig jaar voor de voedingsindustrie. Van het einde van de coronapandemie naar de oorlog in Oekraïne, grondstoffenonzekerheid,...
Het afgelopen jaar was wederom een onrustig jaar door onder andere grondstoftekorten en stijgende prijzen. De huidige ontwikkelingen leiden tot...
Digitalisering en de voedingsmiddelenindustrie gaan nog te weinig hand in hand. “De branche is van nature behoorlijk conservatief”, zo zegt Chiel...
Op het gebied van duurzaamheid heeft de voedingsmiddelenindustrie de komende jaren een enorme uitdaging. Hoewel het streven is dat ‘sustainability’...
De foodindustrie is continu in beweging en heeft te maken met een groot aantal ontwikkelingen en uitdagingen. Naast oplopende kosten van ingrediënten...
Meer dan ooit willen wij als consument weten wat we eten. Voor producenten en retailers is het belangrijk betrouwbare informatie te krijgen over de...
Voedingsmiddelenproducenten krijgen steeds meer vragen over hun producten. Consumenten, retailers en verwerkers willen niet alleen informatie over...
Van 15 tot en met 19 oktober vond de SIAL plaats in Parijs: een van de grootste voedingsmiddelenbeurzen in Europa. Ondanks de stijgende kosten en...
Ook 2022 was weer een veelbewogen jaar voor de voedingsindustrie. Schaarste van grondstoffen en toenemende prijzen vragen creativiteit van...
In de rubriek Young R&D stellen jonge productontwikkelaars vragen aan ervaren vakgenoten.
Foodbeurs SIAL in Parijs (15-19 oktober) trok 265.000 bezoekers uit alle landen van de wereld. Er waren 7.000 exposanten uit 127 landen...
Een van de grootste voedingsmiddelenbeurzen van de wereld is het: de SIAL in Parijs. Ook is er bijna een hele hal gewijd aan bakery-producten. VMT...
Als er wijzigingen zijn in het assortiment van de verschillende supermarkten, dan gebeurt dat vaak relatief stilzwijgend. Zeker als het om private...