nieuws

Kan waterstof een toekomstige energiebron zijn voor de foodindustrie?

Technologie & Techniek

De voedingsmiddelenindustrie zal de fossiele energiebronnen vaarwel moeten zeggen. Maar wat komt daarvoor in de plaats? Wordt het duurzame stroom, geothermie, biogas of waterstof? Tijdens het Food Technology Event zal Lennart van der Burg van TNO alle opties nalopen.

Kan waterstof een toekomstige energiebron zijn voor de foodindustrie?

Van der Burg gaat in zijn presentatie in op de technische en sociale innovaties voor verduurzaming van de voedingsindustrie. Hij beantwoordt de vraag: wanneer is welke technologie geschikt, maar ook financieel rendabel? Verder geeft de TNO-expert aansprekende praktijkvoorbeelden.

 

 

 

Aan bod komen:

– warmtepompen

– electroboilers

– ultradiepe geothermie (VMT schreef hier eerder over)

– waterstof

– biogas

Waterstof als energiedrager

Waterstof komt uitgebreid aan de orde. De stof is niet nieuw voor voedingsmiddelenindustrie. Ze gebruiken het al om vetten te laten harden door middel van dehydratatie. De laatste tijd staat het ook als energiedrager volop in de belangstelling. Vooral installateurs van gasketels zijn enthousiast vanwege de gelijkenis met aardgas.

Food Technology Event

Is waterstof het ei van Columbus? Kom dan op 31 oktober naar het Food Technology Event en hoor er alles over.

Andere onderwerpen die aan bod komen zijn: energiereductie, het Klimaatakkoord en de mogelijkheden om minder CO2 uit te stoten.

Tijdens de plenaire sessie zal Marian Geluk van de FNLI uiteen zetten wat de uitdagingen zijn van het Klimaatakkoord voor de voedingsmiddelenindustrie. FrieslandCampina en Verstegen Spices & Sauces vertellen hoe zij fossielvrij produceren willen aanpakken.

Verder vertelt feedbedrijf ForFarmers waarom zij investeerden in een biogasinstallatie.

Datum: 31 oktober
Locatie: Miele Experience Center, Vianen

Bekijk het programma
Direct aanmelden 

Reageer op dit artikel