nieuws

Workshop: Beginnen met Big Data, wat houdt je tegen?

Technologie & Techniek

Workshop: Beginnen met Big Data, wat houdt je tegen?

Je hoort het overal: Big Data, dat is de toekomst, je moet er nu mee beginnen of je loopt achter. Wat kan je ermee als mkb-productiebedrijf? En waar begin je?

Experts van de Big Data Innovatiehub geven tijdens het event Engineering in Food & Beverage voorbeelden van grote en kleine bedrijven die ermee aan de slag zijn gegaan. Ze maken het onderwerp tastbaar voor de deelnemers en geven tips&tricks om er zelf mee aan de slag te gaan.

 

De stichting Big Data Innovatiehub is een netwerkorganisatie bestaande uit dataspecialisten die werken bij onderwijs- en onderzoeksinstellingen en bedrijfsleven. Het is een van vijftien Fieldlabs in de Metropoolregio Rotterdam-Den Haag (MRDH).

 

Vergelijkbare workshop

De stichting organiseerde begin deze zomer al een vergelijkbare workshop tijdens de Supply Chain Summit om data en logistieke vraagstukken met elkaar te verbinden. “In principe kan iedere organisatie aan de slag met data”, stelt kwartiermaker Saskia du Bois-Schütz van Big Data Innovatiehub.

 

Big Data

De definitie van Big Data verschuift voortdurend. Over het algemeen wordt Big Data gekenmerkt door de omvang (Data Volume), variatie (Data Variety) en de verwerkingssnelheid (Data Velocity). Du Bois: “Big data wordt al op grote schaal toegepast en kan dan ook worden gebruikt binnen elke organisatie. Zowel voor vraagstukken binnen een organisatie als in ketens, kan Big Data worden gebruikt voor een oplossing of een oplossingsrichting.”

 

Engineering in Food & Beverage

Tijdens het Engineering in Food&Beverage event op 10 oktober aanstaande geeft Saskia Du Bois samen met Kenny Pool en Huub Meertens van respectievelijk Dell EMC en Atos de workshop: Beginnen met Big Data, wat houdt je tegen?.

 

Bekijk het programma

Meld u aan

Reageer op dit artikel