nieuws

Cargill investeert 150 miljoen dollar in pectinefabriek

Technologie & Techniek

Cargill investeert 150 miljoen dollar in pectinefabriek

Cargill investeert 150 miljoen dollar in een pectine productiefabriek. De fabriek zal gebouwd worden in Brazilië.

De fabriek is een aanvulling op de drie huidige fabrieken in Duitsland, Frankrijk en Italië.

Groot aanbod citrusvruchten

Volgens Bruce McGoogan, hoofd van de afdeling strategie en innovatie bij Cargill, wordt de fabriek in Brazilië gebouwd vanwege het grote aanbod aan citrusvruchten in het land.

 “De pectinemarkt maakt de afgelopen jaren al een sterke groei door, voornamelijk dankzij de groei in de zuiveldrankenmarkt en vraag van consumenten naar natuurlijk additieven. Pectine speelt in op beide trends, omdat het een plantaardige additief is die textuur geeft aan producten. Daardoor is het ideaal voor zuiveldranken, jam, dranken en zoetwaren. “

Aanvulling Europees netwerk

“De pectinefabriek in Brazilië is een mooie aanvulling aan het Europese netwerk van Cargill,” voegt Laerte Moraes, algemeen directeur bij Cargill, toe aan het verhaal van McGoogan. “Hiermee kunnen wij onze capaciteit zodanig vergroten dat wij aan de consumentenvraag over de gehele wereld kunnen voldoen. Daarnaast laat de investering zien dat Cargill in Europa en Brazilië voor werkgelegenheid en economische groei wil zorgen. Het bouwen van de fabriek start begin 2019.”

Verdikkingsmiddel

Pectine is een polysacharide dat onderdeel is van de celwanden in planten en vruchten. De koolhydraat zorgt ervoor dat cellen aan elkaar blijven plakken. Pectine vormt in een zuur milieu bij verhitten met suiker een gelei en wordt daarvoor gebruikt als een verdikkingsmiddel.

Reageer op dit artikel