nieuws

Verstegen Spices & Sauces: markt reageert soms nog sceptisch op 3D-foodprinting (video)

Technologie & Techniek

Verstegen Spices & Sauces: markt reageert soms nog sceptisch op 3D-foodprinting (video)

Op de Campus van Wageningen University & Research (WUR) vonden onlangs demonstraties plaats van het driedimensionaal printen van voedsel. Verstegen Spices & Sauces ziet voldoende kansen in dit segment.

Verstegen Spices & Sauces springt gelijk in het oog op de Wageningse Campus waar het geratel van 3D-foodprinters duidelijk hoorbaar is. Het is namelijk het enige voedingsbedrijf dat valt waar te nemen.

Printen groentepuree

Het bedrijf ziet volop kansen om met cartridges mooie figuren te printen van onder andere groentepuree. Het biedt echt uitkomst voor mensen met bijvoorbeeld slikproblemen, vertelt innovatiemanager Michiel Stoff van Verstegen Spices & Sauces.

Horeca en zorg

Eind 2018 verwacht hij dat er mogelijk in de horeca en zorginstellingen al producten van Verstegen uit de printers rollen. Bekijk de videoreportage die VMT maakte van de 3D-foodprinting demonstraties in Wageningen. RECTIFCATIE: in de videoreportage wordt Michiel Stoff genoemd als innovatiemanager van Verstegen. Het gaat hier echter om Michiel Sloff. 

Reageer op dit artikel