nieuws

Industrie 4.0: Nestlé Wagner digitaliseert productieproces en verhoogt de productiviteit

Technologie & Techniek

Industrie 4.0: Nestlé Wagner digitaliseert productieproces en verhoogt de productiviteit

Dankzij het gebruik van robuuste tablets door operators slaagt het voedingsbedrijf Nestlé Wagner erin het volledige productieproces in hun fabriek in het Duitse Nonnweiler, waar Wagner-diepvriespizza’s bereid worden, te digitaliseren. Dit levert een aanzienlijke productiviteitswinst op in het dagelijkse werk.

Nestlé Wagner produceert jaarlijks ongeveer 350 miljoen diepvriesproducten en is een van de grootste fabrikanten van diepvriespizza’s in Europa. Om hun volledige productie voor te bereiden op de digitale toekomst en om de efficiëntie te verhogen, voorziet het bedrijf zijn werknemers van volledig robuuste A140-tablets van Getac. Deze apparaten vervolledigen het aanbod speciale industriële computers die tot nu toe werden gebruikt en verhogen tegelijk de veiligheid en flexibiliteit terwijl productieprocessen worden gedigitaliseerd.

Voedselveiligheid 

In het industriële proces van diepvriesproducten mag er absoluut geen vreemd voorwerp in het voedsel terechtkomt. Nestlé kan erop vertrouwen dat de robuuste A140- tablet niet stuk zal gaan wanneer deze valt. De productiekwaliteit blijft dus verzekerd. Bovendien is het gebruik van de compacte tablets gebruikersvriendelijk gebleken, maar tegelijkertijd biedt het 14 inch scherm voldoende ruimte om alle softwaretoepassingen duidelijk weer te geven. Alle standaard SAP-informatie kan worden weergegeven en transacties kunnen worden uitgevoerd met behulp van de stylus.

Kwaliteit en snelle ingebruikname

Nestlé heeft gekozen voor de robuuste apparaten van Getac op basis van kwaliteit en een snelle ingebruikname. “We hebben eerder al gewerkt met Getac-apparaten, meer bepaald met de RX10-tablet”, zeggen Christian Joseph, Operational Excellence Team Leader bij Nestlé Duitsland. “We kijken uit naar de nieuwe A140-tablets omdat ze nog beter geschikt zijn voor gebruik in de dagelijkse productie.”

Industrie 4.0

“Met deze Getac-apparaten halen we voordeel uit de kansen die Industrie 4.0 biedt. Nu kunnen we de voordelen van een mobiel gegevensverzamelsysteem benutten en profiteren van een hoger prestatieniveau”, zegt Christian Joseph. “Getac helpt ons onze processen in de fabriek, op de werkvloer zelf, te vereenvoudigen, versnellen en digitaliseren. Op die manier kunnen we de kwaliteit bevorderen en de verschillende normen die van toepassing zijn eenvoudig naleven. Onze medewerkers kunnen hun competentieniveau en media-integratie uitbreiden, wat een belangrijke factor is bij het ontwikkelen van de digitale fabriek van de toekomst. “

 

Reageer op dit artikel