nieuws

Ook Nestlé maakt ambitie recyclen plastic bekend

Technologie & Techniek

Ook Nestlé maakt ambitie recyclen plastic bekend

Nestlé gaat al haar verpakkingen uiterlijk in 2025 geschikt te maken voor recycling of hergebruik.

In haar visie mag geen enkele verpakking, inclusief plastic, meer eindigen op de afvalhoop of als vuilnis. Het bedrijf richt zich op drie kerngebieden:

  • Plastic dat niet kan worden gerecycled, uitbannen. Nestlé wil op dit vlak samenwerken met toeleveranciers en organisaties om te onderzoeken hoe het gebruik van plastic minder kan en recycling beter kan.
  • Het gebruik van plastic dat betere recyclingresultaten heeft, aanmoedigen. Het bedrijf wil bijvoorbeeld plastic productverpakkingen van etiketten met recyclinginformatie om onze klanten te helpen die op de correcte manier weg te gooien.
  • Ingewikkelde combinaties van verpakkingsmateriaal uitbannen of veranderen.

 

Verder wil de multinational actief zijn bij de ontwikkeling van goed functionerende, sorterende en recyclende programma’s in alle landen waar ze actief zijn. Het promoten van een markt voor gerecycled plastic door een steeds groter aandeel gerecycled plastic in hun verpakkingen te gebruiken, inclusief 25% gerecycled materiaal in 2025 in PET-flessen in Europa is ook een van hun ambities.

Reageer op dit artikel