nieuws

Koning Willem-Alexander opent babyvoedingsfabriek

Technologie & Techniek

Koning Willem-Alexander opent babyvoedingsfabriek

Koning Willem-Alexander opende 28 maart officieel de Nestlé-fabriek in Nunspeet voor baby’s die aan een ernstige koemelkeiwitallergie lijden.

Ondanks dat Nestlé aan de scholen had gemeld dat de koning alleen in Nuspeet was voor de opening van de fabriek, verzamelden op een druilerige woensdagmiddag vele ouders met kinderen zich bij de poorten van de fabriek die al 150 jaar in Nederland staat. Alsof het een vroege Koningsdag was…

 

Een select gezelschap waaronder een aantal buurtbewoners zagen hoe de koning op de knop drukte en de fabriek officieel opende. Hij kreeg vervolgens een rondleiding door de nieuwe productielijn waar Nestlé bijna 100 miljoen euro in heeft geïnvesteerd om de productie van Alfamino te kunnen starten.

 

Koemelkeiwitallergie

Alfamino is bestemd voor baby’s met een koemelkeiwitallergie. Nestlé knipt de eiwitten in aminozuren waardoor het lichaam van een baby deze niet meer herkent als melkeiwit. Daardoor kan het kindje alle voedingsstoffen tot zich nemen die het nodig heeft, zonder dat het een allergische reactie krijgt. Het product is een nieuwe toevoeging aan de andere merken die in Nunspeet worden geproduceerd, waaronder NAN, Nidina, AL110 en de hypoallergene merken Alfaré en Althéra.

 

Babyvoeding in Nunspeet

De eerste babyvoeding in Nunspeet werd geproduceerd in 1974 en de vestiging is geleidelijk omgevormd tot een moderne fabriek, gespecialiseerd in het produceren van hoogwaardige babyvoeding. In de fabriek werken zo’n 400 Nestlé-medewerkers dagelijks aan de vervaardiging van producten die worden geëxporteerd naar circa 140 markten wereldwijd.

juliana nestlewillem alexander nestle2

Koning Willem-Alexander was niet de eerste die de fabriek in Nunspeet bezocht. Zijn oma, Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Juliana bezocht in 1954 ook de fabriek in Nunspeet. Deze is nu omgevormd tot een moderne fabriek.

 

Borstvoeding

Nestlé benadrukt in het persbericht dat de borstvoeding de beste manier is om een baby te voeden, omdat moedermelk ideaal uitgebalanceerde voeding is, de baby tegen ziektes beschermt en ook nog andere voordelen voor zowel de baby als de moeder biedt. Flesvoeding is bedoeld om moedermelk te vervangen wanneer moeders ervoor kiezen geen borstvoeding te geven of wanneer zij niet in staat zijn om dat te doen.

 

Meer weten over de bouw van de nieuwe fabriek? Dat leest u binnenkort in de VMT.

Reageer op dit artikel