nieuws

Europa investeert in stimuleringsprogramma voor robottechnologie

Technologie & Techniek

Europa investeert in stimuleringsprogramma voor robottechnologie

De komende drie jaar investeert Europa acht miljoen euro in veertig start-ups, zodat zij projecten kunnen opstarten met robots. Ook bedrijven in de agrifood sector kunnen zich opgeven voor een plek in het programma.

Europese starters en mkb-bedrijven kunnen nieuwe internationale markten aanboren wanneer zij nieuwe en innovatieve technologieën ontwikkelen. Robot Union wil dit mogelijk maken met hun robotprogramma’s. Het doel hiervan is om innovatieve projecten in de robotindustrie te ontdekken, ondersteunen en te financieren.

Drempels wegnemen

Robot Union wil met het programma drempels zoals de hoge opstartkosten wegnemen die start-ups weerhoudt van het ontwikkelen van robottechnologieën. De bedrijven krijgen via het programma de mogelijkheid om zich te verdiepen in kunstmatige intelligentie.  

Deelnemers worden op het technische vlak bijgestaan door verschillende Europese instituten, waaronder de Technische Universiteit Delft. Ook hebben ze toegang tot een internationaal netwerk met mentoren van onder andere Google, Ikea en Microsoft. Tot slot is er direct contact mogelijk met leiders uit onder andere de agrifood sector.

Deelname

De eerste oproep voor deelnemers vindt plaats in april van dit jaar. Geselecteerde bedrijven krijgen gedurende het programma (zes tot twaalf maanden) 223 duizend euro om hun projecten in werking te zetten. De starters die het best presteren ontvangen hiernaast nog eens een miljoen euro extra.

Reageer op dit artikel