nieuws

Anuga FoodTec: robots nemen compleet verpakkingsproces over (video)

Technologie & Techniek

Voor het verpakken van levensmiddelen zijn geen mensen meer nodig. Van primaire tot secundaire verpakking, robots klaren de klus, zo bleek op de Anuga Food Tec in het Duitse Keulen deze week. Een aantal machinebouwers bundelden krachten en toonden de Robotik-Pack-Line.

De Robotik-Pack-Line is een volledig geautomatiseerde end-of-line oplossing om voedingsmiddelen te voorzien van een primaire en secundaire verpakking. De lijn garandeert volgens de leveranciers een hoge productveiligheid omdat er geen mens meer aan te pas komt. Ook zou de installatie van een dergelijke gerobotiseerde verpakkingslijn heel veel kosten schelen omdat de modules waaruit de lijn bestaat allen zeer energy efficiënt zijn.

Op de Anuga FoodTec demonstreerden een aantal machinebouwers de geautomatiseerde lijn. Het grote voordeel voor de gebruiker zit hem vooral in de aansturing. Omdat alle modules digitaal en centraal kunnen worden aangestuurd, is de lijn flexibel en gebruiksvriendelijk, zeggen de leveranciers.

Hieronder een video van VMT waarin de onderdelen binnen de Robotik-Pack-Line stuk voor stuk worden getoond.

Reageer op dit artikel