nieuws

Innovaties op de Anuga FoodTec haken bij consumententrends

Technologie & Techniek

Innovaties op de Anuga FoodTec haken bij consumententrends

De populariteit van meer onderweg eten of avocado’s is terug te zien op de Anuga Foodtec, de grote foodprocessingbeurs die in Maart in Keulen wordt gehouden. Een kleine selectie van de innovaties te zien op de beursvloer.

Van 20 tot 23 maart vindt in Keulen de grootste foodprocessingbeurs Anuga Foodtec plaats. Enkele van de innovaties die daar te zien zijn:

 

Gekoeld kant-en-klaar

Micvac heeft naar eigen zeggen een innovatieve technologie ontwikkeld om gekoelde kant-en-klare maaltijden te produceren en verpakken. Bij de Micvac-methode wordt het voedsel in de verpakking gekookt en gepasteuriseerd in 1 continu proces in een magnetron productietunnel. Dit zorgt volgens het bedrijf dat de maaltijden vers, gezond en smaakvol zijn. Bovendien hebben de maaltijden een verlengde houdbaarheid zonder additieven.

 

Doseren van deeltjes

De KHS Groep toont compacte en flexibele doseersystemen. De nieuwe KHS chunk dosing unit voor functionele zuiveldranken zorgt voor voorzichtige vulling van pulp met deeltjes (10x10x10mm). De nieuwe doseerunit kan op alle lineaire systemen worden geinstalleerd.  Een andere focus van het bedrijf is de individuele productie van PET-verpakkingen in combinatie met het FreshSafe PET coating systeem wat volgens KHS de voordelen van glas en plastic combineert.

 

Hygiënische bekers

Bosch Packaging Technology toont de laatste ontwikkelingen in het vullen en sealen van hygiënische bekers. Bezoekers kunnen meer te weten komen over FCL-vul- en sealmachine voor zuivelproducten, babyvoeding, medische voeding en café lattes in voorgevormde bekers. “Groeiende markten en strenge hygiëne-eisen zetten hoge druk op zuivelproducenten,” verklaart Markus Schumberger, salesdirecteur bij Ampack, Bosch Packaging Technology.

 

Avocado’s en groenterijst

Kronen toont zijn avocado-processinglijn, de eerste wereldwijd, aldus het bedrijf. De vraag naar avocado’s groeit en daarmee de vraag naar verwerkingsmachines voor het verse product. De proceslijn kan grote hoeveelheden vruchten schillen en ontpitten in korte tijd: 300 kg per uur. In de eerste stap wordt de avocado in tweeën gedeeld, inclusief de pit. In de tweede stap worden de pitten verwijderd uit de vrucht. Schillen gebeurt in de laatste stap. De halve avocado’s worden verderop in de lijn in plakjes of  blokjes gesneden met de GS 10-2 snijmachine voor bijvoorbeeld sandwiches, wraps, salades of sushi.

Reageer op dit artikel