nieuws

Droge sterilisatietechniek is geschikt voor babymelkpoederblikken

Technologie & Techniek

Droge sterilisatietechniek is geschikt voor babymelkpoederblikken

Het Franse bedrijf Claranor introduceert een droge sterilisatietechnologie voor blikken voor babymelkpoeder.

Het is de eerste sterilisatie-apparatuur met gepulseerd licht speciaal voor blikken voor melkpoeder voor baby’s. De unit zal tijdens Anuga Foodtec worden gepresenteerd.

 

Hoge eisen

Het bedrijf heeft de technologie al ontwikkeld voor de inline sterilisatie van deksels, bakjes en folies voor de zuivelindustrie. De poedermelk voor baby’s is een nieuwe markt voor Claranor. Het is een markt die erg hoge eisen stelt aan het kwaliteitssysteem. Om aan de verwachtingen van de producenten te voldoen, heeft het bedrijf een droog koelsysteem ontworpen. Daarnaast hebben ze verschillende microbiële testen uitgevoerd om de efficientie aan te tonen voor een reeks micro-organismes: Cronobacter sakazakii, Bacillus cereus en Candida albicans, de referentie-organismes voor deze markt.

 

Koeling

Om een droge sterilisatie te bewerkstelligen, gebeurt de koeling van de pulsed light sterilisatie met lucht in plaats van een gesloten waterkoelsysteem. Het prototype te zien op de Anuga Foodtec is ontworpen voor een blik van 900 gram, het meest gebruikte in de markt.

Reageer op dit artikel