nieuws

Voeding uitgelicht tijdens HET Instrument

Technologie & Techniek

Voeding uitgelicht tijdens HET Instrument

HET Instrument focust deze editie met een Voeding X-pedition en het seminar LabAnalyse op de voedingsmiddelenindustrie. De vakbeurs wordt van 25 tot en met 28 september gehouden in RAI, Amsterdam.

Zowel de X-pedition als het seminar maken onderdeel uit van de activiteiten die rond Laboratorium Technologie worden georganiseerd. HET Instrument is tevens de vakbeurs voor industriële automatisering en industriële elektronica.

Nieuwe analysetechnieken

Het seminar LabAnalyse geeft inzicht in mogelijkheden om snelheid, rendement en kwaliteit van processen te verbeteren met behulp van de nieuwste analysetechnieken en -methoden.

Unilever belicht hoe nieuwe ontwikkelingen in de chromatografie en massaspectrometrie worden ingezet om te komen tot nieuwe samenstellingen, betere smaken, sterkere combinaties etc. bij het formuleren van nieuwe voedingsmiddelen.

Voor een bedrijf als Heineken speelt de grondstofzuiverheid een grote rol voor de kwaliteit van het eindproduct. Hop, geoogst in verschillende landen, moet bijdragen aan een lekkere biertje. Kwaliteitscontrole en het in stand houden van het juiste product is de focus voor de laboratoriumanalyses.

Voedselveiligheid

Twee onafhankelijke laboratoria gaan in op voedselveiligheid. TLR laboratorium belicht Shigatoxin-analyse bij de EHEC-bacterie. RIKILT geeft een toekomstvisie nu de gevoeligheid van meetsystemen voortdurend verbetert en met één analyse steeds meer informatie wordt verkregen over bekende en nog onbekende stoffen.

Het seminar vindt plaats op vrijdagmorgen 28 september in zaal G105 en aanmelding is gratis via de algemene bezoekersregistratie.

Voeding X-pedition

De Voeding X-pedition laat geïnteresseerden, na informatie over de monstername, kennismaken met nieuwe eiwit-, vet- en vochtbepalingen. Ook deelnemers aan de tour kunnen textuuranalyses kunnen verrichten. De meetresultaten worden geregistreerd, geanalyseerd en gerapporteerd met LIMS.

Deelnemers aan de tour zijn: Boom, Büchi Labortechnik, Salm en Kipp, Beun – De Ronde, Benelux Scientific en Asystance.

Lees VMT online:
Voeding X-pedition tijdens HET Instrument

Lees vakblad VMT:
Ontdekken op HET Instrument

Reageer op dit artikel