congres

Technologie & Techniek

29-8 | Kennissessie Manufacturing Execution System

De uitdagingen voor de productie worden steeds hoger door o.a. striktere regelgeving en de toenemende druk vanuit de retailers. Hoe voorkomt u dat u bij een volgende nieuwe eis niet vastloopt, dat de informatie snel is terug te vinden als het nodig is, dat uw organisatie “lean” blijft en de kosten laag kunnen blijven? Er […]

De uitdagingen voor de productie worden steeds hoger door o.a. striktere regelgeving en de toenemende druk vanuit de retailers. Hoe voorkomt u dat u bij een volgende nieuwe eis niet vastloopt, dat de informatie snel is terug te vinden als het nodig is, dat uw organisatie “lean” blijft en de kosten laag kunnen blijven? Er komt een punt waarop het noodzakelijk is om naar integrale IT-oplossingen te gaan kijken. Een IT-oplossing die de laatste jaren steeds vaker succesvol wordt toegepast is MES (Manufacturing Execution System).

Wat kan je verwachten tijdens deze kennissessie?

Tijdens deze kennissessie zullen Niek Arts en Jos Hensen antwoord geven op vragen als:

  • Wat is een MES-systeem en wat kan het voor jou betekenen?
  • Hoe past een MES systeem in het totale applicatielandschap?
  • Wat is het verschil tussen een MES systeem en ERP?
  • Wat voor type MES leveranciers zijn er en wat zijn de verschillen?
  • Waar moet je op letten bij de selectie van een MES-systeem?
  • Hoe kan je voor een goede implementatie zorgen?

Meer informatie

Reageer op dit artikel