congres

Technologie & Techniek

17 september | Cursus Levensmiddelenmicrobiologie en -hygiëne

17 september | Cursus Levensmiddelenmicrobiologie en -hygiëne

Cursus Levensmiddelenmicrobiologie en -hygiëne. Leer alles over de microbiologie van levensmiddelen in vijf dagen. Op 17 september aanstaande start deze cursus voor de 66e keer.

Onder meer de volgende onderwerpen worden behandeld:

  • soorten, eigenschappen en indeling van micro-organismen
  • de theorie van microbiologisch onderzoek (monstername schema’s, indicatororganismen)
  • voedselinfecties en -vergiftigingen (achtergrondinformatie)
  • de meest relevante voedselpathogenen (eigenschappen en besmettingsroutes)
  • groeibepalende factoren van micro-organismen (intrinsieke, extrinsieke, impliciete en procesfactoren) in relatie tot bederf en conserveren
  • besmetting en hoe dat te voorkomen is
  • invloed van verhittingstemperatuur op micro-organismen (D- & z-waarden)
  • fermentatie

Na afloop begrijp je de belangrijkste microbiologische principes, kun je microbiologische problemen oplossen en cijfers van het laboratorium interpreteren.

“Een leerzame, interactieve cursus met actuele onderwerpen en enthousiaste trainers. Veel geleerde zaken direct kunnen toepassen op mijn werk. Dus goede aansluiting op mijn kennis en kunde. Waardevolle training, zeker aan te raden!”

Er zijn nog 9 plaatsen vrij, meld je nu aan. Meer informatie

Reageer op dit artikel