nieuws

Probioticum voor plantaardige producten speelt in op wens consument

Product & Bedrijfsnieuws

Probioticum voor plantaardige producten speelt in op wens consument

Chr. Hansen brengt een probioticum voor gefermenteerde plantaardige voedingsmiddelen op de markt. Nu-trish LGG DA is een hulpculture die in combinatie met een starterculture, zorgt voor een snelle fermentatie.

De Lactobacillus rhamnosus LGG-stam is speciaal ontwikkeld voor gebruik in gefermenteerde plantaardige producten.. Het probiotica-assortiment van Chr. Hansen voor plantaardige gefermenteerde producten bestaat nu uit nu-trish LGG DA en nu-trish BB-12 DA.

Probiotica in voeding

Voedingsmiddelenproducenten kijken steeds meer naar probiotica om hun plantaardige voedingsproducten gezonder te maken. Consumenten die bewust met hun gezondheid omgaan, zijn steeds vaker geïnteresseerd in de relatie tussen darmflora en de algemene gezondheid.

Lasse Vigel Jørgensen, commerciëel ontwikkelingsmanager bij Chr. Hansen, zegt: “We zijn verheugd een oplossing te kunnen aanbieden die de nuttige eigenschappen van probiotica in plantaardig voedsel brengt. Dat stelt ons in staat tegemoet te komen aan de toenemende vraag van consumenten naar voedingsproducten met extra gezondheidsvoordelen.”

Reageer op dit artikel