nieuws

Indumation.be wil ‘Tomorrowland’ van de industriële innovatie zijn

Product & Bedrijfsnieuws

Indumation.be wil ‘Tomorrowland’ van de industriële innovatie zijn

Van 6 tot 8 februari zijn op de biënnale Indumation.be 2019 in Kortrijk Xpo de recentste technologische ontwikkelingen voor de industrie te zien. Tijdens de beurs worden ook de Factory of the Future Awards uitgereikt, tevens wordt MindSphere World Belgium gelanceerd.

Oprichters Agoria en Indumotion zijn tevreden over het resultaat. Het ‘Tomorrowland’ van de industriële innovatie en productieautomatisering is volgens hen nu een echte Benelux-beurs, met exposanten uit meer dan 12 verschillende landen.

Volgens Agoria en Indumotion wordt de beurs traditioneel bezocht door management en afdelingshoofden uit diverse takken van de industrie (maakindustrie, machinebouw, procesindustrie)  en grote infrastructuren (havens, bruggen, wegen). Allemaal zijn zij op zoek naar specifieke oplossingen om een bepaalde afdeling (productie, engineering, maintenance, assetmanagement, planning, assemblage, kwaliteit, logistiek,…) te optimaliseren, te automatiseren of te digitaliseren. Deze zoektocht start bij het inventariseren van slimme componenten, om dan via automatisering rond productieproces en engineering bij datadriven en geconnecteerd onderhoud, selflearning en big data uit te komen. De beursvloer is daarom gevuld met eenvoudige en complexe automatiseringsoplossingen in demo, verspreid over 7 technologieroutes.

Factory of the Future Awards

Op 6 februari, de eerste beursdag, worden voor de vijfde keer de Factory of the Future Awards uitgereikt. Geert Jacobs, Expert Innovation bij Agoria, verklapt alvast dat er nog nooit eerder zoveel winnaars waren als dit jaar.

Jacobs: “De awards vormen een erkenning voor Belgische maakdrijven die zich hier op een duurzame manier verankerden en erin slaagden om op een succesvolle manier te transformeren. Bedrijven die deelnemen worden door een team van experts uit de sector geauditeerd in zeven essentiële transformatiethema’s. Om in aanmerking te komen voor een Award, moet elke deelnemende onderneming minstens een score van 80% halen op iedere transformatie.

“Voor de vijfde editie schreven meer dan twintig bedrijven zich in. Die ondergingen de afgelopen maanden een grondige audit. Diegenen die er het beste in slaagden hun productie te optimaliseren, belonen we met een Factory of the Future Award”, aldus Jacobs.

MindSphere World Belgium

Op de beursvloer van Indumation.be zal ook de lancering van MindSphere World Belgium plaatsvinden. Internet of Things of kortweg IoT opent de deuren voor data-analyse, machine-to-machine-communicatie en innovatieve bedrijfsmodellen en belooft uit te groeien tot de drijvende kracht achter de toekomstige vooruitgang en productiviteit. De verwachting is dat tegen 2020 ruim 26 miljard ’dingen’ met elkaar in verbinding zullen staan.

Met het open, cloudgebaseerde IoT-besturingssysteem MindSphere wil Siemens de voordelen van IoT toegankelijk maken voor alle industriespelers, zowel start-ups als multinationals. Het systeem laat namelijk toe om producten, fabrieken, systemen en machines met elkaar te verbinden. Via geavanceerde analytics kunnen vervolgens waardevolle inzichten uit grote hoeveelheden data worden afgeleid.

Bovendien werd MindSphere World in het leven geroepen om het wereldwijde netwerk rond MindSphere optimaal uit te bouwen. Deze wereldwijde IoT-community maakt het voor ondernemingen mogelijk om het volledige potentieel van Internet of Things te benutten via de uitwisseling van kennis en best practices. Inmiddels hebben al dertien lokale partners zich ingeschreven voor MindSphere World Belgium.Registratie voor de events en het beursbezoek is hier mogelijk. 

Reageer op dit artikel