nieuws

Duurzaam kweeksysteem voor Kingfish Zeeland

Product & Bedrijfsnieuws

Duurzaam kweeksysteem voor Kingfish Zeeland

Reijnhout Elektro bv heeft de indoor aquacultuur verzorgd voor Kingfish Zeeland. Met kabels van Draka kan het viskwekerij op een duurzame manier geelstaart koningsvis kweken. De vis wordt gekweekt met water uit de Oosterschelde en geleverd aan restaurants in heel Europa.

De kwekerij is een gesloten systeem dat water uit de Oosterschelde zuivert, met zuurstof verrijkt en met warmtewisselaars verwarmt. De vissen krijgen biologisch voer zonder antibioticum en het water wordt gezuiverd voordat het wordt teruggeloosd. Voor dit proces wordt groene stroom gebruikt.

Betrouwbaar en veilig kweeksysteem

De procesbesturing omvat vier kweeksystemen. “Elk systeem werkt onafhankelijk en heeft zijn eigen waterzuiveringsinstallatie, besturingslasten en voeding. Wij hebben die verschillende besturingssystemen gerealiseerd en onderling gekoppeld”, zegt directeur-eigenaar Tim Reijnhout van Reijnhout Elektro bv. “De grootste uitdaging echter was het integreren van de vele externe systemen (zuurstoftoevoer, verwarming, zuivering, voersysteem en assimilatieverlichting) in één besturing. Verder hebben wij vele alarmeringen geïntegreerd, bijvoorbeeld voor een te laag zuurstofgehalte en waterniveau.”

Reijnhout heeft gekozen voor bekabeling van Draka om een veilige en betrouwbare transmissie van energie en data te genereren. “Wij werken alleen met gerenommeerde merken en Draka is een A-merk waar wij al jaren naar tevredenheid mee werken. Er zit een goede organisatie achter die altijd klaarstaat.”

Reageer op dit artikel