nieuws

Diversey introduceert twee nieuwe quatvrije ontsmettingmiddelen

Product & Bedrijfsnieuws

Diversey introduceert twee nieuwe quatvrije ontsmettingmiddelen

Hygiëne- en schoonmaakbedrijf Diversey brengt twee nieuwe producten op de markt in haar Divosan assortiment.

SaniSigma en SaniPerfect zijn twee nieuwe quatvrije schoonmaakmiddelen/terminale ontsmettingsmiddelen voor toepassingen in open fabrieksruimtes in de voedings-, dranken- en zuivelindustrie. Beide middelen worden door onafhankelijke laboratoria als niet-vervuilend. Ze zorgen voor terminale ontsmetting met brede werking, ook bij lage temperaturen.

SaniSigma

Divosan SaniSigma voldoet aan EN1276, EN1650 en EN13697 bij 1% in veldproeven in high-care productieruimtes bij lage temperaturen volgens normen ontwikkeld door een internationale detailhandelaar. Het bevat een combinatie van sekwestreer- en alkalimiddelen die samen zorgen voor vuilverwijdering en ontsmetting tegen de meeste vegetatieve vormen van micro-organismen – waaronder grampositieve en gramnegatieve bacteriën, gisten en schimmels, waaronder Aspergillus brasiliensis. SaniSigma, toegepast door weken of sproeien, heeft aanvullende schuimeigenschappen wat faciliteiten de flexibiliteit geeft om het ontsmettingsmiddel te gebruiken met geschikte schuimapparatuur.

Regelgeving

Het Divosan Sani-assortiment wordt ondersteund volgens de Europese Biocidenverordening voor schoonmaak- en ontsmettingstoepassingen. Diversey-producten worden ondersteund of worden momenteel behandeld voor classificatie als conform de Biocidenverordening (EU-verordening 528/2012). Deze verordening strekt tot doel om het functioneren van de biocidenmarkt in de EU te verbeteren, om procedures betreffende het op de markt brengen en het gebruik van biociden te harmoniseren en om voor een hoog niveau van bescherming te zorgen voor de mens en het milieu. Alle actieve ingrediënten die worden gebruikt in Diversey-biociden die momenteel op de markt zijn voldoen aan de Europese reglementaire vereisten.

Dr. Henry von Rège, onderzoek en ontwikkeling bij Diversey Food & Beverages, merkt op: “Quaternaire ammoniumverbindingen zoals DDAC en BAC zorgen voor een biocidaal effect tegen micro-organismen en worden gewoonlijk gebruikt in ontsmettingsmiddelen voor gebruik in de voedingsindustrie. Na analyse door levensmiddelenbedrijven en regelgevende autoriteiten in Europa is echter gebleken dat ontsmettingsproducten op basis van quaternaire ammoniumverbindingen de potentie hebben om oppervlakresiduen achter te laten wanneer niet wordt afgespoeld. Hoewel lokale regelgeving vaak afspoelen vereist, biedt het Sani-assortiment het vertrouwen van een effectief, niet-vervuilend alternatief. Het biedt gebruikers ook het gemak van een effectieve oplossing met brede werking die de huidige industriebenchmark overstijgt, naast het gemak van één product voor schoonmaken en ontsmetting, wat aanzienlijk bespaart op tijd en moeite.”

Reageer op dit artikel