nieuws

Alfa Laval lanceert online kennisbank voor separatietechnologie

Product & Bedrijfsnieuws

Alfa Laval lanceert online kennisbank voor separatietechnologie

Alfa Laval introduceert de Separator Innovator, een online kennisbank met informatie over separatietechnologie voor uiteenlopende industrieën en toepassingen.

“We zijn er trots op dat we Alfa Laval’s aloude traditie van innoveren kunnen voortzetten”, zegt Anette Nord Holfve, Communications Manager voor schotelcentrifuges bij Alfa Laval. “Onze oprichter, Gustaf de Laval, vond in 1883 ’s werelds eerste separator uit, en we hebben deze technologie sindsdien voortdurend verbeterd. We noemen deze kennisbank de Separator Innovator, een naam die uitdraagt waar ons team in de kern voor staat en wat we altijd zijn geweest.”

Seperator Innovator

De Separator Innovator bevat een gevarieerd aanbod van informatie over Alfa Laval’s separatortechnologie, evenals algemene informatie uit de markt die van belang kan zijn voor klanten. Het aangeboden materiaal is veelomvattend, van praktijkvoorbeelden en productanimaties tot informatieve video’s en technische documentatie.

De kennisbank is ontworpen om ondersteuning te bieden voor de meest uiteenlopende industrieën en toepassingen. Hij bevat informatie die relevant is voor de toepassing van separatortechnologie in de maritieme sector en de farmaceutische industrie, maar ook voor voedselproductie, brouwerijen, biotech en meer.

“Doordat separatoren in zoveel verschillende soorten bedrijven worden gebruikt, introduceren we voortdurend nieuwe producten en technologieën. Alleen al in 2018 staan 15 introducties gepland”, vertelt Anette Nord Holfve. “De Separator Innovator biedt klanten een centrale plek waar zij alle informatie kunnen vinden over noviteiten voor hun branche.”

De nieuwste separatorinnovatie

De website bevat ook informatie over eMotion™, de nieuwste schotelcentrifuge van Alfa Laval. eMotion™ is nu ook verkrijgbaar voor de Alfa Laval Brew 701 biercentrifuges, en voorkomt luchtwrijving tussen de trommel en het frame. Dit vermindert de motorbelasting van de separator.

“eMotion™ is een baanbrekend concept dat het energieverbruik van een schotelcentrifuge met wel 70% kan verminderen. Daarnaast minimaliseert het reinigings- en koelbehoeften”, legt Anette Nord Holfve uit. “Het is een perfect voorbeeld van waarom we Alfa Laval echt zien als toonaangevende innovator van nieuwe separatortechnologieën.” Reageer op dit artikel