nieuws

JBT introduceert sapextractiemachine voor kleine producenten

Product & Bedrijfsnieuws

JBT introduceert sapextractiemachine voor kleine producenten

JBT Corporation introduceert een machine voor sapproducenten om efficiënter sap te persen. Het nieuwe systeem (JBT’s Fruit and Vegetable Processing Solution) is een combinatie van drie verschillende apparaten.

Volgens de producent is het systeem ideaal voor de premium sappen van de kleinere sapfabrikanten. In tegenstelling tot de standaard batchzakperssystemen is de oplossing van JBT simpel schoon te maken. Ook hoeft er niet langer te worden gewerkt met batches, maar kan er constant worden geperst. Gedurende het proces kunnen er nog extra fruit en groenten worden toegevoegd.

De oplossing bestaat uit drie JBT-eenheden:

  • een FVX5 fruit en groente extractor die de onbewerkte producten in kleinere stukken hakt
  • een FTE50 Turbo Finisher, die een puree maakt van de stukken fruit en groente
  • een optionele schroef voor het afgeven van sap van een gemiddelde dikte. Voor een dun eindproduct kan het sap ook door een decanteersysteem worden gestuurd.
Reageer op dit artikel