nieuws

Mineraalolie vrije inkt (MOSH-MOAH) voor Kortho GraphicJet High-Res inkjet

Product & Bedrijfsnieuws

Mineraalolie vrije inkt (MOSH-MOAH) voor Kortho GraphicJet High-Res inkjet

Kortho heeft een mineraal olie vrije inkt ontwikkeld: Kortho GJ8 inkt. Deze GJ8 inkt is op basis van plantaardige olie en voldoet aan MOSH MOAH.

Steeds meer supermarkten eisen dat producten gecodeerd worden met inkten welke geen mineraalolie bevatten. Middels een MOSH MOAH verklaring moet worden aangetoond dat er géén inkten op basis van mineraal olie zijn gebruikt. De voorwaarde is dat er alleen nog MOF (Mineral Oil Free) inkten worden gebruikt. Naast dat deze Kortho inkt dus voldoet aan MOSH MOAH wetgeving is deze inkt extreem “groen” en milieuvriendelijk.

Nieuw verkochte printers worden al standaard uitgeleverd met mineraal olie vrije inkt (GJ8). Bestaande in gebruik zijnde GraphicJet printers kunnen eenvoudig overgezet worden op deze nieuwe milieuvriendelijkere inkt.

Reageer op dit artikel