congres

Product & Bedrijfsnieuws

05-10 | Dutch Food Week

Thema: Gezonde voeding

Het programma van de vijfde editie van Dutch Food Week, voorheen Dutch Agri Food Week, is bekend. Van kookwedstrijd voor kinderen tot Startup Challenge georganiseerd door jong talent én gevestigde ondernemers: Dutch Food Week is dit jaar uitgebouwd en in een nieuw jasje gestoken. Van 5 tot en met 16 oktober krijgt heel Nederland, van stad tot platteland, de kans om meer te leren over lekker, veilig en gezond voedsel.

05-10 | Dutch Food Week

5 oktober: Startevent

Op 5 oktober wordt de Dutch Food Week foto-expositie ‘Wat eten we?’ onthult. Deze is gemaakt door fotograaf Jan Dirk van der Burg. De opening van de tentoonstelling vindt plaats bij het World Food Center in Ede. Hier is de tentoonstelling tussen 5 en 16 oktober toegankelijk voor publiek.

5 – 16 oktober: Dutch Food Week Masterclass

Dutch Food Week presenteert de Dutch Food Week Masterclass. Tijdens deze Masterclass delen de enthousiaste en trotse makers van ons eten hun kennis en kunde over ons voedsel met de jonge generatie van onze samenleving. Hiermee wordt op grote schaal aandacht gecreëerd voor de vraag ‘wat eten we?’ en wordt de bewustwording over deze vraag gestimuleerd onder jongeren.

5 – 16 oktober: Dutch Food Week Cateraars

Voor het derde jaar op rij slaan de cateraars van het Rijk de handen ineen. Dit om te laten zien hoe zij werken aan gezond, veilig en duurzaam voedsel. De cateraars Eurest, Vitam, Vermaat, Sodexo, Albron, ISS en Paresto doen met meer dan 200 locaties binnen en 500 locaties buiten de Rijksoverheid mee aan de Dutch Food Week.

16 oktober: World Food Day

Hoe kan het eigenlijk dat 820 miljoen mensen elke dag met honger naar bed gaan, terwijl er twee keer zoveel mensen zijn met overgewicht of obesitas? Op World Food Day op 16 oktober kun je ontdekken hoe jij met jouw voedselkeuzes elke dag kunt helpen om het eten van morgen te veranderen. Er wordt op 16 oktober ook een internationaal event voor professionals georganiseerd met een keynote vanuit het World Economic Forum.

Het volledige programma en meer informatie vind je hier.

Reageer op dit artikel